Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rosszindulatú kollegákkal,...

Rosszindulatú kollegákkal, hogy viselkedjek, mit lehet velük tenni?

Figyelt kérdés
Pár hónapja dolgozom egy cégnél.10-12en vagyunk férfiak nők vegyesen.Emberekkel kell foglalkozni, olyan a munkakör.Van pár rosszindulatú kollega, akik hozzám sem akarnak szólni csak akkor ha akarnak valamit, amúgy kb levegőnek néznek.De mégsem, mert folyton lesnek és beköpnek a fönöknek.Amúgy nem tudom pontosan kik csak úgy gondolok 1-2 emberre.Ezek már évek óta ott dolgoznak.Az egyikről tudom, hogy sok embert már kifúrt onnan, aki hagyta magát, meg az egyik kollegámmal akivel jóban vagyunk azt is utálják.Olyanokért köpnek be, hogy én flegma vagyok az emberekkel, nem vagyok mosolygós, sokat susmorgunk, beszélgetünk az egyik kollegámmal(akit ők utálnak persze) meg ilyenek.Amikor ők susmorognak az nem baj.Lesik minden lépésemet ezért kissé furcsán érzem ott magam.Az a gond velem, hogy nem vagyok az nyálasan bájolgó ember, de azért odafigyelek az emberekre, ha gondjuk van meghallgatom próbálok segíteni stb.De ezt a beköpést nagyon gonosz dolognak tartom.Én nem tennék ilyet csak azért mert valakit nem bírok.

2012. nov. 6. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nézd te is levegőnek őket, zárd ki az összes ilyen negatív emberkét.

Ezekkel a beköpéseikkel magukat fogják kirúgatni, ha normális a főnök és ilyen paranoiás emberek gyakran hibáznak.

2012. nov. 6. 08:23
 2/9 andreandi ***** válasza:

[link]

Talán ez segít

2012. nov. 6. 08:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet úgy kéne, hogy levegőnek nézem őket én is.De akkor is bosszantó a dolog.
2012. nov. 6. 12:23
 4/9 pelgrim ***** válasza:

Velük nem tehetsz semmit, mert ha így veselkednek, akkor bizony mélyre süllyedtek. Te azonban lehetsz jóindulatú velük szemben, akkor is, ha ők gonoszak. Ez nem csak rajtad segíthet, hanem őket is felemeli, így téve rövid időn belül teljesen megváltózhat a helyzet.

Ha van elég lelki erőd hozzá, ajánlanám, hogy légy jóindulatú irántuk mint ahogy mindenki iránt. Ne keresd az alkalmat, de ha dolgod van velük, ügyelj arra hogy szándékod őszinte és tiszta legyen, mentes a legcsekélyebb negatív vagy más érzelemtől. Megteheted te is, hogy levegőnek nézed őket, leselkedel, és árulkodhatsz, de ez nem a helyes megoldás.

Nem hiszem, hogy változnod kellene, neked csak megfelelő lelki erőre kell szert tenned. Akkor elég magasra kiemelkedsz tévelygő kollégáid viselkedése fölé, annyira, hogy ezt nagyon könnyen végbe viszed. A barátságos tisztelettudó, jóindulatú magatartás erőfeszítés nélkül természeteddé válik és egy idő után tisztelni fognak téged.

2012. nov. 8. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
juuujjj, mintha én írtam volna, pont ez volt velem! Tudod az van, de már biztos rájöttél te is, hogy a régi kollégák már rohadtul unják a banánt, nem motiváltak, de a székük még túl jól melegíti a p*csájukat, lusták lennének munkát keresni, és már elég jól kitapasztalták, hogy hogy kell úgy előadni magukat, hogy úgy tűnjön dolgoznak, és ők a legjobb munkavállalói a cégnek. Ezt úgy tujdák elérni a legjobban, ha az új motivációval teli kis kollégákat fúrják, ezzel is bizonyítva hűségüket és lojalitásukat a cég felé. Nálunk konkrét mentori szereppel voltak megbízva, és a feladatul az volt, hogy figyeljék az újakat, és róluk jelentéseket írjanak a vezetők felé. Undorító cégstratégia, és ráadásul nagyon frusztrálja a munkahelyi légkört. Az a baj, hogy mint megtudtuk, az sem jó, ha nem veszed őket figyelembe, mert akkor azt mondják rólad, hogy nem vagy elég csapatjátékos. Legyél rafinált, bár utálod őket, néha mosolyogj rájuk, és kérdezd meg milyen napjuk volt, majd kínáld meg őket egy vigyorral a fejeden rágóval. Aztán lépj tovább. Nem tudsz mit tenni. Undorító világban élünk, az emberek féltik a helyüket, és ezért mindenre képesek. Az én esetemben sikerrel jártak, kirúgtak végül, beköptek valamiért, ami nem is volt jogos, de nem bánom már hogy ebből a marhacsordából kiszabadultam! Egyet bánok csak (és ezt jó tanácsként írom) ha már túl sok árulkodó jel van arra, hogy előnybe került a rosszindulatuk, akkor ne habozz menj el betegre azonnal, mert én így jártam, nem hittem hogy sikerrel járnak.
2012. nov. 15. 20:27
 6/9 anonim ***** válasza:
kedves 4-es, szerintem ez mind szép és jó, de ez csak egy illúzió. Én próbáltam ilyet is, és SEMMIT nem segített. Ma már annyira gonoszok a gonosz emberek, hogy egy kis (vagy sok) jóindulat nem dönti le őket a lábukról. Nem fogják abbahagyni a furkálódást, mert már annyira sötét a lelkük. Sőt még annál inkább felingerli őket, és még gonoszabbak lesznek! Ilyen esetben egy számít, ha az ember meg akar maradni egy ilyen sz*r helyen, mondjuk mert nincs más választása azért, mégpedig az, hogy szakmailag ő lesz a legjobb, és munkájába nem tudnak belekötni. Akkor hiába mennek róla a rosszindulatú pletykák, ha amit csinál azt jól csinálja. Ez az egy talán segíthet, más nem. Talán ettől előbb utóbb felemelkedik, és akkor majd tisztelni fogják. Csak kérdés, hogy ez egy hosszú idő, és addig amig valaki felemelkedik szakmailag, addig nem tudnak-e győzni a pletykák erejével, mert ennek lelki terhe is van keményen. utolsó voltam.
2012. nov. 15. 20:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos sikerült kifúrniuk azóta és elküldtek a cégtől...
2012. nov. 30. 22:56
 8/9 anonim ***** válasza:
ne sajnáld, ettől csak jobbat találsz majd! azóta én is találtam sokkal jobb helyet, ahol nincs ez.
2012. dec. 1. 14:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Remélem így lesz:)
2012. dec. 3. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!