Egyet értesz avval, hogy aki embert gyilkol az megérdemli a halál büntetést legyen az nő vagy férfi?
Nem. Vannak esetek, mikor meg tudom érteni a gyilkosságot. Pl. ha a két éves gyerekemet valaki elrabolná, megerőszakolná, majd feldarabolva egy árokba vetné, nos azt az embert én hetekig kínoznám és a legdurvább módon ölném meg. Vagy ha valaki engem erőszakolna meg, azt is felkeresném egy sörétessel. Nem mondom, hogy nem érdemelne büntetést, de ha ilyet látnék, megérteném.
De ott van még az önvédelemből elkövetett gyilkosság (valaki nekem jön, fejbevágom, amivel tudom, az meg szerencsétlen mód belehal).
Szerintem vannak megbocsájtható esetek. Én mondjuk egy erőszaktevőt durvábban büntetnék, mint egyes gyilkosokat. Nem beszélve a pedofilokról, na nekik le kéne tépni egyenként az összes körmüket, aztán savba mártani, ami megmaradt.
Én egyet értek, de olyan értelemben, hogy ugyanazzal a módszerrel lenne kivégezve a gyilkos. Pl. ha lelőtt valakit, akkor örülhet, mert lelövik őt is és gyors lesz. Ha megkínzott, agyonvert valakit, akkor megszívta, mert a halálbüntetése szintén abból állna, hogy kínzás, aztán agyonverés. Semmi méreginjekció, meg egyéb fájdalommentes izé... Nem érdemlik meg.
Aki balesetet okoz a saját hülyesége miatt (ittas vezetés, drog) az egyértelműen életfogytiglanig fegyházba vonulhatna.
Én nagyon szemét lennék ilyen téren, nálam nem lenne enyhítő körülmény, könyörület vagy bocsánat. Persze az önvédelem más, de az most más téma. Az pedig hogy nő vagy férfi szerintem egyértelműen mindegy, mivel semmivel sincs nagyobb joga gyilkolni egy nőnek, mint egy férfinak.
Egy gyerek legyen akárhány éves, nem tud semmiolyat elkövetni, ami miatt megkéne halnia, ebben az ügyben is a felnőttek hibájából sínylette meg a szegény kisfiú mindezt
Fehéroroszországban már beb*szták volna a székbe kikötözik azt ráadják a 600W-os áramot előtte leöntik vízzel, utána már a gépkezelő szabályszerint váltogatja felfelé a halálos kimenetileg az áramerősséget
Szenvedttetni kéne az ilyet, nem azonnal megölni mert sose élné át amit elkövetett
20/F
Bűn és bűntetés nem egy kategória.
A szemet szemért elv ostobaság.
Az erőszaktevőt talán kefélje meg a bíró?
Az nem tűnt fel, hogy a halálos ítélettel úgy viselkedsz, mint a gyilkos?
Ölni senkinek sincs joga!
Jó példával járnál elő.
De hát, emberek, nem a középkorban élünk!
Ártatlan is lehet!
Aztán meg ki mondja meg mi a bűn?
Esetleg a Református vallás megér egy máglyát?
Vagy a zsidó?
Netán az ateista kötélrevaló?
Csak a vallás lehet ilyen kegyetlen.
De még ott is csak a lelked megmentése miatt teszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!