Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem értékelnek?

Miért nem értékelnek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem.

Tehetséges rajzos vagyok.Festek,portrékat rajzolok...

Még 8.-ban (most ballagtam) jelentkeztem egy komoly művészeti iskolába.Minden tanár azt fújta semmi esélyem,és nem fognak felvenni.Úgysem síkerül.Minden pocsmondiázó szót elkellett viselnem.

Elmentem felvételizni(már a felvételire ezerrel készültem,gyakoroltam,volt mikor nem is ettem,és csak 5 órákat aludtam.és a művészti gyakorlásokon kívűl még a suliba is teljesítenem kellett)

Megvolt a felvételi,írtó nehéz volt.

És 2. lettem a felvételin,olyan jól teljesítettem!

Akkor buktak a tanárok nagyot.Utána még jobban piszkáltak.

Senki nem ismeri el a rajzaimat! nem azt mondom hogy dicsérjenek,csak szeretném ha néha pár biztató szót kapnák.Itthon sem törödnek vele.Folyton a pocsmondia.

Ez az egész amit a tanárok mondtak,itt van bennem nem tudom elfelejteni.És folyton negatívan áll hozzám mindenki.Van mikor csak irigységből húzzák le az alkotásaim.

Bírom a kritikát,de nem azt hogy piszkáljanak.

Nem bírják elviselni hogy kicsit furcsább vagyok.Elegem van már.Csak pár biztató szót szeretnék a körülöttem lévőktől....

16/l

2009. aug. 12. 10:01
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Köszönd meg nekik, mert ezt a teljesítményt hozták ki belőled az irigységükkel! Fantasztikus küzdő vagy és sikerűlt! Szerintem csak ez számít. A lelkiismeretükkel meg nekik kell elszámolniuk! Ha tudnád milyen értékes vagy nem kellene a visszaigazolás!Légy biztos magadba, hisz a helyzet is téged igazolt!
2009. aug. 12. 10:08
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2009. aug. 12. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is,minden elismerésem hogy ezt így végigcsináltad,és gondolom nagyon jól rajzolsz.

Másodszor,átérzem amit írsz,mivel az előző suliban velem is ez volt. Aztán átiratkoztam egy másik suliba (innen ballagtam el),ahol a sok jó kritika és bíztatás amiatt háromszor olyan gyorsan fejlődtem mint az előző iskolámban.

A lényeget te is leírtad: irigyek rád. És ugye ilyenkor jön "a szomszéd tehene is dögöljön meg" gondolkodásmód.

Sok sikert és remélem a művészeti iskoládban több jó szót kapsz!

- SteelHeart -

2009. aug. 12. 10:19
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is!
2009. aug. 12. 10:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyit segít neked az én történetem, de azért elmesélem :)

Én is amolyan tehetség vagyok, szépen rajzolok, tudok az ecsettel bánni, egyedi technikáim vannak. Nyolcadikban megfordult a fejemben, hogy ebből többet is ki lehetne hozni, és hogy esetleg jelentkezhetnék művészeti gimnáziumba. A rajztanárom kivételével (őt senki se veszi emberszámba mert egy kicsit elmeháborodott szegény) mindenki rögtön elkezdett lebeszélni róla, hogy annak nincs jövője, a legjobbnak kell lennem ahhoz, hogy megéljek belőle stb. A tanáromon kívül senki sem bízott bennem: "igen, igen, szépen rajzol, de attól még nem művész", vagy "ilyen firkálmányokkal nem jut be". Végül is nem mentem, helyette egy angol kéttannyelvű osztályt gazdagítok. Talán a sors iróniája, hogy a kedvesem, aki az osztálytársam, a művészeti gimi szó szerinti szomszédjában lakik, és az apja ötvösművész. :D Az osztályomban egyedül én bírok ilyen készségekkel, így ha valami kreatívat kell összehozni, általában engem kérnek fel a feladatra, s én ennek nagyon örülök, mert itt végre elismernek; itt mindenki tudja, hogy miben vagyok jó. Azóta alkotói kreativitásom nem hagyott alább, sőt, még a zenélést is kipróbáltam. És itt csak bátorítanak. Kár, hogy ezt nem négy éve tették :S, de így is jó.

Fogadd HATALMAS gratulációimat a helyezésedhez, hogy bejutottál. Ez nagyon nagy szó. Szerintem ott jó helyed lesz, el fognak ismerni, bátorítani fognak és szeretni. De az is elég, ha csak te tudod egyedül, mire vagy képes; sőt, talán az legyen a legfontosabb, hogy te tudd, és ne másokhoz viszonyítva nézd magad. Még egyszer gratulálok, ügyes vagy! :)

18/L

2009. aug. 12. 10:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy elmesélted a történetedet.Tanultam belőle,sőt az összes eddigi válaszból :)

Köszönöm a válaszokat,és a segítséget !

2009. aug. 12. 10:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kislány! Ne törődj senkivel és semmivel, csak dolgozz. Van Gogh egész életében egyetlen egy képet adott el! No comment... Irigyek is lehetnek Rád és talán a korod miatt is fikáznak. Ne foglalkozz senkivel, fess és járdf a saját utadat! Az idő majd eldönti, mit érnek a munkáid. Ne foglalkozz a rajztanárokkal sem. Aki közülük igazán tehetséges, az festene és inkább művész, mintsem rajztanár lenne. Hajrá, fel ne add. Gondolj Van Gogh-ra!!!
2009. aug. 12. 10:33
 8/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb nagy ember megküzd az ilyen hátráltatásokkal - az irigységgel, az érthetetlen utálattal, kritikákkal... Azon se csodálkozz, ha a családod nem úgy áll hozzád, ahogy szeretnéd. Ha végigcsinálod ezeket az éveket, rájönnek majd, hogy tényleg ezt kellett tenned, és nagyon büszkék lesznek rád.

Én megértem, hogy nehéz neked, mivel sérülékeny korban vagy, és ilyenkor a legkevésbé sem tesznek jót neked lelkileg a durva, áradó kritikák. Szükséged lenne egy olyan ismerősre, barátra, barátnőre, akivel meg tudod ezt beszélni, hogy belülről ne őröljön fel ez a dolog.

Biztos vagyok benne, hogy Isten adta tehetség vagy, úgyhogy sok sikert és boldog életet kívánok! :)

2009. aug. 12. 10:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat,és a kedves szavakat!! hálás vagyok nagyon!!! köszönöm!!!
2009. aug. 12. 10:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Feltennél pár képet ide nekünk ? Mondjuk ide: [link]
2009. aug. 12. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!