Fiatalok, ti maradtok vagy mentek?
Nagyon szeretnék letenni egy angol közép(vagy felső)fokú nyelvvizsgát.Aztán ha jól megy minden egyetemen keresztül megyek ki ösztöndíjjal/cserediákprogrammal.:)
13/L
Ha meglesz a lehetőségem, fogom a bőröndömet, bedobálok pár ruhát és vissza se nézve húzok el ebből a romhalmazból, ahol élünk. Igaz, hogy most leszek végzős gimnazista, de a külföldre költözés gondolata már 16 éves koromban is eszembe jutott. Igazából minden vágyam, hogy földrajz-töri szakos tanár legyek, de nem fogok azért öt évet tanulni, hogy éhbérért dolgozzak, ha egyáltalán lesz munkám. Akkor már inkább gyógypedagógus próbálok meg lenni.
Ha nem vesznek fel egyetemre, elmegyek dolgozni és egy bizonyos kezdőtőkével a zsebemben húzok ki.
Magyarországon nem éri meg életet tervezni, az ember csak a nyomort látja maga körül. Tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés... Én amúgy is érzem, hogy Magyarországon rossz helyen vagyok, rossz helyre születtem. Sokszor érzem azt, hogy én nem vagyok ide való.
Lehet, hogy egy kicsit össze-visszának tűnik, amit leírtam, csak pont mostanában gondolkodtam ezen a dolgon és felgyülemlettek bennem az érzelmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!