Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországot mennyire...

Magyarországot mennyire "ismerik" külfölödön?

Figyelt kérdés

Voltam jónéhány országban, ahol ismerkedés során szóba került, hogy honnan származok, mondam, hogy Magyarországról... Sokan nem tudják, miaz, holvan, mi a fővárosa, vagy össze keverik Budapestet Bukarestel... Viszont volt, hogy mondtam "idősebbnek" hogy Puksás... egyből tudta kiaz... Mondta: Puskas...football... És mégis.. Persze má országokat ismerik pl. Olasz, Francia, Német, Orosz, Spanyol USA... Sokan mondták, hogy azért, mert kicsi az országunk... De mégis... 2004 óta benn vagyunk az EU-ban és még igyse tudják, sokan hogy miaza Magyarország, vagy holvan... Azt hiszem, egyszer volt a TV be, Hogy valami Amcsi TV-s Showban kérdezték, hogy Mi Magyarország fővárosa... És nem tudta a játékos, hogy hol van, Van-e egyáltalán Magyarország... Szeretem a hazámat, de néha már h*lyén érzem magam, hogy nem tudják, miaza Hungary... Meg ahogy némelyik "mondja" Hungry... Nem vagyunk mi éhesek...

Más is találkozott már hasonló problémával?

2009. aug. 11. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én eddig beszélgettem egy japán és egy amerikai fiúval, a japán tudta, hogy hol vagyunk, meg hogy egyáltalán létezünk, az amerikai nem. De az egyik válaszolónak igaza van, mi is csak azért tudjuk ezeket, mert jóval összetettebben tanulunk mindent. Földrajzból pl áltlános iskolában kell tudni rengeteg országot még vaktérképen is, és nem tudom van-e még egy olyan ország, ahol ennyire nyomatják az egyetemes történelmet, mint itt.
2009. aug. 12. 12:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Én is azt tapasztaltam, hogy nem sokat tudnak rólunk, és hogy az itt híres Magyaroknak kikiáltott emberekről vagy nem hallottak, vagy nem tudják, hogy Magyarok.

Szerintem ezen nincs jogunk megsértődni, amíg egy átlagos Magyar nem igazán tud semmit olyan európai országokról mint Moldova vagy Litvánia. (utánanézés nélkül tudod mi Moldova fővárosa?)

2009. aug. 12. 12:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: Igazad van, ez jogos.. De én pl. (és sztem minden magyar) hallott már Moldováról.Nem mondok olyanokat, hogy soha életemben nem hallottam még erről az országról.És tudom is hogy hol van.Az már más kérdés h a fővárosát nem ismerik.
2009. aug. 12. 14:10
 14/19 anonim ***** válasza:
Te hallottál (végül is tőlünk nincs messze), de a nálunk dolgozó munkások nem. Az átlagemberbe a tanulatlan tömegek is beletartoznak.
2009. aug. 12. 14:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból tegnap a nejem (aki gyári melós) elé tettem egy Európa térképet, hogy mutassa meg hol van Portugália és Olaszország. Azt mondta fogalma sincs róla. Nálunk sem jobbak az átlagemberek földrajzi ismeretei, mint a külföldieknek.
2009. aug. 13. 14:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én az USA-ban lakom. Nagyon vegyes, hogy ki mit tud vagy nem tud Magyarországról. Aki tud róla valamit, az azért, mert már volt ott valamiért. Sokan mondják, hogy Hungry kiejtésben is illetve sokan keverik Bukaresttel a fővárost. De most ne is az USA-t vegyük, mert nagyon messze van a két ország. Csak azt mondjátok meg, hogy a repülővel csupán 2-3 órára lévő Angliában és Franciaországban miért nem tudják ezeket? Nem a gyári munkásról beszélek, hanem az értelmiségiekről...pl. azokról, akik egyetemisták. A spanyol egyetemisták sem tudták, hogy Magyarország létezik. Más, hogy nem tudja a fővárost vagy valami, de hogy ilyen országról még nem is hallott, az nagy tudatlanságról tanúskodik. Senki sem tudja a világ összes országának a nevét és nem ez a lényeg, de EU-ban vagyunk elvileg és nem olyan messze ezektől az országoktól. Arról nem beszélve, hogy a magyar dolgokról mindig azt hiszik, hogy az valami teljesen más nép találmánya. Hát sajnos ez van. Én ugyanezt tapasztaltam. Egy jó dolog van abban, hogy Magyarország ilyen kicsi: magyarnak lenni különleges dolog és bár az emberek nem tudják, hogy hol van, miután megismernek, többet akarnak tudni róla, sőt nagyon egzotikus helynek tartják utána.
2009. aug. 16. 00:39
 17/19 anonim ***** válasza:
És azt észrevéttek, hogy általában csak a negatív dolgokat tudják róla? Pl. a cigányokról. Kb. ennyire terjed a legtöbb ember tudása. De pl. nekem az a tapasztalatom, hogy Franciaországban (legalábbis Párizsban) tudják, hogy hol van Magyarország és mindig a vizilabdával azonosítják. Bár a volt keleti blokkot sokan összemossák és számuk Magyarország egy a kelet-európai országok közül. Egyébként volt egy francia ismerősöm, aki mondta, hogy nem akar megbántani, de meg szeretné kérdezni, hogy Párizsban miért van annyi magyar prostituált, mert állítólag minden sarokra jut egy...kérdezte, hogy ennyire szegények itt az emberek. Szóval nem biztos, hogy ezeknek az embereknek a hibája a téves felfogás...akik kimennek, nem éppen pozitív képet közvetítettek feléjük.
2009. aug. 16. 00:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes téma... Nekem inkább pozitív tapasztalataim vannak, bár amit az USA-ról mondanak, az igaz, megkérdezik honnan jöttél, a válaszra meg úgy reagálnak, hogy visszakérdeznek:-Éhes vagy?

Brazíliában igenis tudják hol van Magyarország, hogy Budapest a fövárosa, ami nagyon szép város, és ismerik a Dunát is. Megemlítik az 54-es focicsapatot, Puskást. És a magyar lovas kultúrát. Igen, szinte mindenki tudja ezeket.

A TV-ben a VB közvetítöje az egykori magyar válogatottról áradozik, és elmondja mi tartjuk a VB gólrekordját.

Kérdésem, ki tudja ezeket a dolgokat Brazíliáról? Hát tapasztalatom szerint nem.:-(

2010. júl. 1. 16:41
 19/19 anonim ***** válasza:
16:41: akkor lehet, hogy azert kerdezik, hogy ehes vagy-e, mert nem jol ejted ki a szot vagy egyszeruen nem tudjak, hogy hol van Mo. Igazabol sok amerikai tudja, hogy hol van, de reszleteket nem tud. Ok azok, akik szoktak kulfoldre jarni. Van, aki meg egesz eleteben nem megy el innen, ot nem fogja erdekelni az, hogy hol van Magyarorszag vagy akar Franciaorszag. Nem kell ebbe azt belelatni, hogy exkluzive a magyarokkal ilyenek. Ha belegondolsz, mi sem tudjuk minden orszag elhelyezkedeset, fovarosat. Ha te lennel amerikai, teged sem erdekelne egy masik kontinensen levo orszag, mert mi jelentosege lenne Magyarorszagnak szamodra akkor? En ebbol nem csinalnek ugyet...szep szammal talalkozom olyan amerikaiakkal is, akik tudjak, hogy hol van Mo es mar voltak is ott. A masik veglet meg, hogy semmit sem tud, meg leirni sem tudja, de nem hibaztatom. Ha itt szulettem volna, valoszinuleg en sem tudnam, hogy hol van Mo es ez az eletemet abszolut nem befolyasolna. Nekik Mo egy a posztkomcsi orszagok kozul. Ha magyar vagy, az intelligensebbek is csak balkaninak fognak tartani vagy felhozzak, hogy Lengyelorszag, Szlovenia ilyen olyan, mert teljesen osszemossak ezeket az orszagokat. Szoval talan meg rosszabb is, ha tud rola picit tortenelmileg. Egyebkent epp tegnap talalkoztam egy holggyel, aki a 90-es evekben volt Magyarorszagon. Mi ugrott be neki eloszor? Boszniai haboru. Hat nem eppen Kanaannak tartjak...nem is az, akkor miert erdekelne oket?
2010. júl. 1. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!