Magyarországot mennyire "ismerik" külfölödön?
Voltam jónéhány országban, ahol ismerkedés során szóba került, hogy honnan származok, mondam, hogy Magyarországról... Sokan nem tudják, miaz, holvan, mi a fővárosa, vagy össze keverik Budapestet Bukarestel... Viszont volt, hogy mondtam "idősebbnek" hogy Puksás... egyből tudta kiaz... Mondta: Puskas...football... És mégis.. Persze má országokat ismerik pl. Olasz, Francia, Német, Orosz, Spanyol USA... Sokan mondták, hogy azért, mert kicsi az országunk... De mégis... 2004 óta benn vagyunk az EU-ban és még igyse tudják, sokan hogy miaza Magyarország, vagy holvan... Azt hiszem, egyszer volt a TV be, Hogy valami Amcsi TV-s Showban kérdezték, hogy Mi Magyarország fővárosa... És nem tudta a játékos, hogy hol van, Van-e egyáltalán Magyarország... Szeretem a hazámat, de néha már h*lyén érzem magam, hogy nem tudják, miaza Hungary... Meg ahogy némelyik "mondja" Hungry... Nem vagyunk mi éhesek...
Más is találkozott már hasonló problémával?
Én is azt tapasztaltam, hogy nem sokat tudnak rólunk, és hogy az itt híres Magyaroknak kikiáltott emberekről vagy nem hallottak, vagy nem tudják, hogy Magyarok.
Szerintem ezen nincs jogunk megsértődni, amíg egy átlagos Magyar nem igazán tud semmit olyan európai országokról mint Moldova vagy Litvánia. (utánanézés nélkül tudod mi Moldova fővárosa?)
Ez nagyon érdekes téma... Nekem inkább pozitív tapasztalataim vannak, bár amit az USA-ról mondanak, az igaz, megkérdezik honnan jöttél, a válaszra meg úgy reagálnak, hogy visszakérdeznek:-Éhes vagy?
Brazíliában igenis tudják hol van Magyarország, hogy Budapest a fövárosa, ami nagyon szép város, és ismerik a Dunát is. Megemlítik az 54-es focicsapatot, Puskást. És a magyar lovas kultúrát. Igen, szinte mindenki tudja ezeket.
A TV-ben a VB közvetítöje az egykori magyar válogatottról áradozik, és elmondja mi tartjuk a VB gólrekordját.
Kérdésem, ki tudja ezeket a dolgokat Brazíliáról? Hát tapasztalatom szerint nem.:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!