Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországot mennyire...

Magyarországot mennyire "ismerik" külfölödön?

Figyelt kérdés

Voltam jónéhány országban, ahol ismerkedés során szóba került, hogy honnan származok, mondam, hogy Magyarországról... Sokan nem tudják, miaz, holvan, mi a fővárosa, vagy össze keverik Budapestet Bukarestel... Viszont volt, hogy mondtam "idősebbnek" hogy Puksás... egyből tudta kiaz... Mondta: Puskas...football... És mégis.. Persze má országokat ismerik pl. Olasz, Francia, Német, Orosz, Spanyol USA... Sokan mondták, hogy azért, mert kicsi az országunk... De mégis... 2004 óta benn vagyunk az EU-ban és még igyse tudják, sokan hogy miaza Magyarország, vagy holvan... Azt hiszem, egyszer volt a TV be, Hogy valami Amcsi TV-s Showban kérdezték, hogy Mi Magyarország fővárosa... És nem tudta a játékos, hogy hol van, Van-e egyáltalán Magyarország... Szeretem a hazámat, de néha már h*lyén érzem magam, hogy nem tudják, miaza Hungary... Meg ahogy némelyik "mondja" Hungry... Nem vagyunk mi éhesek...

Más is találkozott már hasonló problémával?

2009. aug. 11. 21:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam neten játszani és látják hogy HUN a nickem, pár perc és jönnek a Gipsy jude hungry "dicsérő elismerő" feliratok, hát ennyi, idáig juttatták az országot.
2009. aug. 11. 21:28
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos már én is találkoztam neten olyannal, hogy "from where the gypsies come". :-(

De nekem van olyan osztálytársam, aki pl. nem tudta elhelyezni Lengyelországot egy Európa-térképen.

Viszont a netnek köszönhetően sok olyan embert is megismertem, aki lehet, hogy a világ másik felén lakik, mégis tudta, mi a fővárosunk, meg úgy egyáltalán.

Meg pl. egy bolgár lány nagyokat csodálkozott, hogy tudom, hol van Bulgária...

2009. aug. 11. 21:35
 3/19 anonim ***** válasza:
86%
Geronazzo Máriának és a Happy Birthday Mr. President-nek "hála" egyre többen :S
2009. aug. 11. 21:36
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
21:35: hol ismerkedsz külföldiekkel?
2009. aug. 11. 21:37
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is valami hasonló élményeim voltak... Az oroszok pl. életükben nem hallottak róla. Amikor mondtam, hogy van határunk Ukrajnával, akkor nagyjából el tudták helyezni. :(

A nyugat-európaiak eddig mindig tudták, hol van Magyarország, bár a Budapest-Bukarest tévesztés elég gyakori... Mostanában inkább a románok javára.

Az amcsikkal nem kell törődni, ők sokan azt gondolják, hogy Európa egyetlen ország (mert kinn mindenki így hivatkozik rá), és a fővárosa Párizs. Meg tudnak még Londonról, esetlen Milánóról meg Rómáról, aztán ennyi volt a műveltségük...

2009. aug. 11. 21:44
 6/19 anonim válasza:
77%
s*ggfej amerikaiak azt hiszik Európa maga egy ország és Párizs a fővárosa.
2009. aug. 11. 22:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én Angliában élek,és itt se nagyon tudják merre van Magyarország.A brazil kis barátnőim pl: Nem is hallottak az országról.De mondok egy érdekes dolgot.Az iskolában a tanárnőm megkért mindenkit,hogy a saját Országából mondjon híres embereket,tárgyakat és mondja el,hogy miért híres.Persze a Brazil lányok Pelével jöttek,A lengyel barátom egy Pápát nevezett meg,én mint egyetlen magyar megemlítettem Semmelweis Ignác-t (akiről azt hitték Német)és gondoltam a Rubik kocka az tényleg a magyaroké,így mondtam Rubik Ernőt is többek között..Ezen az angol tanárnőm is kiakadt,ő azt hitte,hogy Rubik francia vagy német...de nem is tudta,hogy magyar...Egyébként a Puskás nevet az összes brazil fiú tudta..A gulyásról meg azt hitték lengyel ennivaló különlegesség!!!
2009. aug. 11. 22:14
 8/19 anonim ***** válasza:
79%

Hát, úgy összességében tényleg nem nagyon sokat tunak Magyarországról, de ez országfüggő.A németek általában mindig tudják miről van szó, a franciáknak és angoloknak legtöbb esetben FOGGALMUK nincs róla, hogy hol van Magyarország..Engem, mindig lengyelnek néztek és tekintette..csak egy kelet-európai..:S:S

Amin viszont kiakadtam, hogy egyszer Tv-ben egy műsorban Spanyolországba mentek a tv-sek és az "utca emberétő" megkérdezték, h mi a véleményük a magyarokról és Magyarországról?: Olyanokat mondtak, hogy : Magyarország? Soha életemben nem hallottam róla.. -->KÖNYÖRGÖM!!! Mi az hogy nem hallott róla??? Még ha valami 300 fős "kis afrikai " nemzetről lenne szó, azt mondom Ok. De azért, hogy egy európai ne halljon még soha egy másik európai országról?!!! Nevetséges.

Nekem megvan a véleményem ezekről az emberekről.

2009. aug. 12. 10:35
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Még a gimimben volt egy srác, aki egy évet volt cserediák az USA-ban. Na, ő mesélt érdekes dolgokat. Például megkérdezték tőle, hogy ha felnéz az égre, látja-e a csillagokat. Biztos azt hitték barlangban lakunk...
2009. aug. 12. 10:44
 10/19 anonim ***** válasza:
Én nem csodálkozom,hogy sok Európai országban nem hallottak Magyarországról...A fiam angol iskolában jár tanulni.Különböző nemzetiségű osztálytársai vannak..Pl: Brazil,lengyel,Pakisztániak,török,angol,francia stb...Az Arabok és a Brazilok szinte a saját országukat sem ismerik,nemhogy Európát!! A francia és az angol diákok a történelmet nem tanulják ennyire mint mi magyarok.Ismerik az Angol,Francia történelmet,és tanultak az 1-2 világháborúról,de nem annyira összetetten mint mi...Jóformán csak azt tudják itt is ami az országukkal kapcsolatos...
2009. aug. 12. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!