Magyarországot mennyire "ismerik" külfölödön?
Voltam jónéhány országban, ahol ismerkedés során szóba került, hogy honnan származok, mondam, hogy Magyarországról... Sokan nem tudják, miaz, holvan, mi a fővárosa, vagy össze keverik Budapestet Bukarestel... Viszont volt, hogy mondtam "idősebbnek" hogy Puksás... egyből tudta kiaz... Mondta: Puskas...football... És mégis.. Persze má országokat ismerik pl. Olasz, Francia, Német, Orosz, Spanyol USA... Sokan mondták, hogy azért, mert kicsi az országunk... De mégis... 2004 óta benn vagyunk az EU-ban és még igyse tudják, sokan hogy miaza Magyarország, vagy holvan... Azt hiszem, egyszer volt a TV be, Hogy valami Amcsi TV-s Showban kérdezték, hogy Mi Magyarország fővárosa... És nem tudta a játékos, hogy hol van, Van-e egyáltalán Magyarország... Szeretem a hazámat, de néha már h*lyén érzem magam, hogy nem tudják, miaza Hungary... Meg ahogy némelyik "mondja" Hungry... Nem vagyunk mi éhesek...
Más is találkozott már hasonló problémával?
Sajnos már én is találkoztam neten olyannal, hogy "from where the gypsies come". :-(
De nekem van olyan osztálytársam, aki pl. nem tudta elhelyezni Lengyelországot egy Európa-térképen.
Viszont a netnek köszönhetően sok olyan embert is megismertem, aki lehet, hogy a világ másik felén lakik, mégis tudta, mi a fővárosunk, meg úgy egyáltalán.
Meg pl. egy bolgár lány nagyokat csodálkozott, hogy tudom, hol van Bulgária...
Nekem is valami hasonló élményeim voltak... Az oroszok pl. életükben nem hallottak róla. Amikor mondtam, hogy van határunk Ukrajnával, akkor nagyjából el tudták helyezni. :(
A nyugat-európaiak eddig mindig tudták, hol van Magyarország, bár a Budapest-Bukarest tévesztés elég gyakori... Mostanában inkább a románok javára.
Az amcsikkal nem kell törődni, ők sokan azt gondolják, hogy Európa egyetlen ország (mert kinn mindenki így hivatkozik rá), és a fővárosa Párizs. Meg tudnak még Londonról, esetlen Milánóról meg Rómáról, aztán ennyi volt a műveltségük...
Hát, úgy összességében tényleg nem nagyon sokat tunak Magyarországról, de ez országfüggő.A németek általában mindig tudják miről van szó, a franciáknak és angoloknak legtöbb esetben FOGGALMUK nincs róla, hogy hol van Magyarország..Engem, mindig lengyelnek néztek és tekintette..csak egy kelet-európai..:S:S
Amin viszont kiakadtam, hogy egyszer Tv-ben egy műsorban Spanyolországba mentek a tv-sek és az "utca emberétő" megkérdezték, h mi a véleményük a magyarokról és Magyarországról?: Olyanokat mondtak, hogy : Magyarország? Soha életemben nem hallottam róla.. -->KÖNYÖRGÖM!!! Mi az hogy nem hallott róla??? Még ha valami 300 fős "kis afrikai " nemzetről lenne szó, azt mondom Ok. De azért, hogy egy európai ne halljon még soha egy másik európai országról?!!! Nevetséges.
Nekem megvan a véleményem ezekről az emberekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!