Te megtiltanád, hogy egy 5 év alatti kisgyerek futóbiciklivel, kismotorral közlekedjen az úttesten, járdán?
Figyelt kérdés
Én igen,elég veszélyes,amikor a kiskölykök ilyenekkel kalimpálnak a faluban az úttesten,nagybátyám elé múltkor hajtott ki egy kölyök ilyen járgánnyal,épphogy csak le tudott a nagybátyám fékezni...2012. nov. 1. 12:57
1/10 anonim válasza:
Nekem nincsen ilyen kiskorú gyermekem. Másnak meg nem tilthatom meg. Ilyen dolgokat nem szabad törvénnyel szabályozni.
2/10 anonim válasza:
Ne haragudj, de a járdán?! Akkor mégis hol közlekedjen? Az útteste természetesen én sem engedném és oda figyelnék hogy még véletlenül se hajtson le.
3/10 anonim válasza:
Nem tiltanám meg, mert vannak dolgok, amik nem a jogi szabályozás keretébe tartoznak. Nem totalitárius államban élünk, ahol pontosan meg van mondva, mit szabad és mit nem. Ezt nem szabad és nem is kell jogilag szabályozni. (Mondom ezt úgy, hogy jogász vagyok.)
De ettől függetlenül engem is halálra idegesítenek, azért is, amit leírtál, meg pusztán a hangjuk miatt is.
Viszont a szülők felelőssége koordinálni és nevelni a gyerekeket, és odafigyelni ilyen helyzetekben is, nem pedig az államé.
4/10 anonim válasza:
Ilyen alapon, ha gyalog megy a szüleivel, akkor is kiszaladhat a kocsi elé ugyanúgy, ahogy azzal a motorral kigurul az úttestre. A szülő felelőssége ügyelni rá, hogy ilyen ne történjen meg, mégis néha megtörténik a baj. Most akkor ne vigyen utcára senki kisgyereket, vagy kötözze magához? A járdán meg miért ne mehetne azzal a kisgyerek?
5/10 A kérdező kommentje:
bocsánat,kérdésem úttestre vonatkozik,sok helyen száguldoznak ilyenekkel a kölykök ész nélkül,anyuka az utca elején diskurál,a gyerek meg eszeveszetten hajt már az út végén
2012. nov. 1. 13:04
6/10 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
nem te vagy a nagybácsi is? unatkozol?
7/10 A kérdező kommentje:
nem én vagyok a nagybácsi,komolyan gondoltam a kérdésem
2012. nov. 1. 13:14
9/10 anonim válasza:
Szerintem most is tilos kismotorral úttesten közlekedni. :)
10/10 A kérdező kommentje:
akkor ezek szerint sok szülőt elővehetnének kiskorú veszélyeztetése miatt.felénk a kölykök úttesten száguldoznak ilyenekkel
2012. nov. 1. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!