Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért váltak ilyenné az emberek?

Miért váltak ilyenné az emberek?

Figyelt kérdés
Én úgy hittem, hogy a férfiaknak nem szabad kimutatni a fájdalmaikat, erősnek kell lennünk. Erre mit látok? Fiúk nyavalyognak lányoknak, hogy ilyen meg olyan szar az életük. Megértem akkor ha épp kidobta a barátnőjük, de minden szaron rinyálnak már férfitársaim. Pl. apuciék ezt meg azt nem veszik meg nekem, mondogatják hogy " szerencsétlen vagyok, nem kellek senkinek" meg hogy milyen bonyolult az életük. Oda mennek lányokhoz és ott sajnáltatják magukat kis dolgok miatt ami nekik biztos nagy, de az enyémhez például semmi. 2 napig nem bírják bent tartani a gondjaikat nekem meg hónapokig, évek óta van nem múló és nem javítható bajom. Mégis a lánybarátaimra figyelek hogy ne mondjam el nekik és ne ilyedjenek meg. Persze a többi fiú aki rinyál arra majd azt mondják hogy "milyen mély érzésű" a magamfajtára pedig érzelmek nélküli gyökérre tekintenek mert magamba folytom a bánatom. Az én bánatom sokkal mélyebb mint egy épp sikertelen csajozás vagy összeveszés a szüleimmel. Mégis azok a fiúk akik emiatt rinyálnak azok kapnak törődést. Én meg belül szenvedek de kívülre tudok valamennyie húzni egy álarcot. Illetve ha nagy ritkán azokkal vagyok akiket kedvelek akkor el is felejtem. De miért van ez a jelenség hogy mi mai fiúk nem bírjuk benntartani gondjainkat és mégis őket sajnálják nem akiknek igazi gondjaik vannak?
2012. okt. 31. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert megváltoztak az életkörülmények, mert a technika fejlődésével megváltozott az emberek egymáshoz való viszonya, mert az értékek mindig relatívak, függnek a kortól, helyzettől, állapottól. A férfi ősi szerepe a védelem, márpedig jajgató férfitől nem várnak védelmet, ezért palástolja a problémáját. Ma erre egyre kevésbé van szükség, a szokások terén egyfajta uniformizálódás zajlik.
2012. okt. 31. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:

"Én úgy hittem, hogy a férfiaknak nem szabad kimutatni a fájdalmaikat, erősnek kell lennünk."

Ez több, mint 100 éve volt érvényes, ma már régen túlhaladott elképzelés. Elvégre te sem úgy élsz ma, mint a dédszüleid - akkor meg miért akarod az akkori normát mércének tenni?

2012. okt. 31. 15:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség. Ha nem mutatod ki az érzelmeidet, senki sem fog megkedvelni soha.

Ez más probléma.

2012. okt. 31. 15:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt hiszem értem kérdező,amit írsz,ezt már én is észrevettem. A csajokak izgalmasabbak az ilyen álproblémák, mint az igaziak. Ha meg egy olyan férfival találkoznak,akinek valódi problémái vannak az életben szépen lekoppintják, mert nem akarnak fáradozni vele vagy mert az ilyen általában nem tud mindent megadni nekik (ajándékok, programnok a pénzhiány miatt pl). Szóval csak a kis kényeskedő fiúk a nyerők,akik minden kis sz.rért hisztiznek, mert ezeknek nincs más nagy problémájuk (főképp pénzügyi,ugye ez magával rántja a közérzetet is meg minden mást)
2012. okt. 31. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Én értem mire gondolsz.

Gondolom nem az a véglet vagy, aki lebetegedésig magába folyt mindent, és van jó barátod/párod, akivel megosztod, akire tartozik, baj fokozattól függően. Viszont igenis szerintem nőnek is férfinak is szüksége van egy bizonyos tartásra;ne ömlesszem már mindenkire rá a bajaimat, mint egy teherhordó szamárra.

Az első jót írt amúgy.

Én találkoztam már "mélyérzésű" fiúkkal. Egy közülük elsőre nagyon aranyosnak tűnt. De az aranyosság mögött olyan instabil, érzelmeit uralni nem tudó, nőgyülölő, világot el nem fogadó, makacs lélek volt, emellé hisztis hogy nem tudott bennem vonzalmat kelteni. Pedig elsőre tényleg aranyosnak tűnt, és kedvesnek. Ezért szeretem jobban megismerni mi mögött mivan...én többször tapasztaltam sajnos ezt a szétziláltságot, mint a harmóniát.

Az érzések elfojtása - tagadása, és uralása - kézben tartása közt nagy különbség van.

Nem is kell mindenkinek kifele tudni arról, mikor milyen nyavalyája van az embernek, és igen, ezért kénytelenek vagyunk egykedvűséget felhúzni, ha nem akarjuk, hogy úton útfélen azt kérdezzék, mért lóg az orrod.

2012. okt. 31. 19:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Igazából a nők tették ilyenné a férfiakat.Régen a nők állandóan panaszkodtak hogy a férfiak olyan érzéketlen lények akik soha semmi érzést nem mutatnak ki és hogy olyan mintha nem lenne szívük.

És emiatt megváltoztak a férfiak , de úgy tűnik hogy eltúlozták ezt a változást.

2012. okt. 31. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!