Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te mikor tartasz egy embert...

Te mikor tartasz egy embert okosnak, intelligensnek, értelmesnek?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie annak a személynek, miket kell tudnia? Részletesen érdekelne :))
2012. okt. 28. 09:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Aki olyan dolgokat tud mondani, amin évekig gondolkozok. Úgy világít meg dolgokat, olyan erkölcsiséget ütköztet szituációkban, amin keresztül saját magamat ismerhetem meg jobban. Ezáltal évtizedekig a szemem előtt levő dolgok kapnak értelmet, és érzem, hogy feljebb léptem.
2012. okt. 28. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Nekem ezek az emberek mindig kitűnnek a tömegből. Általában úgy vettem észre hogy az intelligens emberek vagy nem beszélnek sokat hanem keveset de akkor jót,vagy nagyon sokat beszélnek és kiteregetik a tudásukat.Én inkább az első verziót kedvelem.

Hogy miket kell tudnia?Hát szerintem egy intelligens ember nem egy magolós tanuló hanem egy ésszel gondolkodó értelmes alany.Legyen rendben az alaptudása,ismerjen más kultúrákat,beszéljen más nyelvet,és ami a legfontosabb hogy értsen valamihez.

2012. okt. 28. 14:23
 3/3 anonim ***** válasza:
74%
Az intelligencia problémamegoldó képesség. Intelligens az, aki a legkülönfélébb helyzetekben is helyes döntést tud hozni. Ehhez felelősségteljesnek, előrelátónak kell lenni, és magas fokú önuralomra és erkölcsiségre van szükség. Az intelligencia feltételez bizonyos kulturáltságot, műveltséget is, de messze túlmutat azon. Az intelligens ember megfontolt, bölcs.
2012. okt. 28. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!