Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem fogad be a korosztál...

Miért nem fogad be a korosztályom? Miért csak a felnőttek tartanak értelmesnek, kedvesnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy nagy problémám van,de nem tudom mit csináljak. Kicsit lehet érettebb vagyok a korosztályomnál,vagyis nem pont érett,inkább más gondolkodású. Nem szeretem ha valakit külső alapján beskatulyáznak,és ha olyan társaságban vagyok ahol megy a "jaj nézd már hogy néz ki" szöveg akkor udvariasan meg szoktam mondani a véleményemet (de senkit nem oltogatok) abban a reményben hogy kicsit ők is nyitottabbak lesznek ha másfajta véleményeket is hallanak.

Szeretek (szeretnék...) tájékozott lenni,sok téma érdekel,kezdve egészen a zenétől a filmeken át az elvontabb dolgokig,az emberek viselkedéséről,művészetről,pszihológiáról imádok beszélgetni,ezoterikus dolgok is foglalkoztatnak. De,mint írtam korábban,a "hétköznapi" témákat is szeretem.

Kicsit magamnak való vagyok,de mindenkinek megadom az esélyt hogy jóban legyünk,segítőkész is vagyok (még azokkal szemben is akiktől csak gúnyolódást kapok mert nem vagyok olyan hű de szép). Tudom mikor érdemes inkább hallgatni a fölösleges fecsegés helyett,és állítólag humorom is van.

Mégis,elkerül mindenki,az osztályban lévő lányok lepattintanak,a fiúk szintén és annyira rosszul esik hogy mindenki többedmagával van a suliban,én meg csak egyedül mert ha odamegyek például a lányokhoz akkor levegőnek néznek (pedig korábban még egész jól elvoltunk).

Csak a felnőttek (tanárok) azok akikkel néha beszélgetek,de ők mégsem olyanok mintha egy korombeli barátnőm lenne:( Sulin kívül (főleg az általános iskolában) sok haverom és több közeli barátom/barátnőm van,de mégis rossz hogy a suliban nincs senki.

Mit tegyek?

15/L

(bocsi ha kicsit hosszúra sikeredett)

2010. ápr. 1. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Majd kinövöd. Bocs mást nem tudok mondani.

Vagy megváltozol (akár csak úgyis hogy szerepet kezdesz el játszani) vagy marad a magány.

2010. ápr. 1. 16:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérlek ne változz! Ma is a következő beszélgetés ment a buszon a 4-5 fiatal között.

"Képzeld, ma XY beszólt a tanárnak, hogy be ne írjál mert eltöröm a kezed!"

Aztán azt taglalták, hogy a sulijukban valaki összekente vérrel a falat, meg leszarta a wc ülőkét, és hogy ez milyen vicces. És ez a mai magyar fiatalság.

Szóval NE, NE változz. Maradj értelmes.

2010. ápr. 1. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy ismerős helyzet (21/F vagyok amúgy). Általában a kortárs csoportok a kicsit különc embereket már kinézik, sokkal kevésbé tolerálják az egyéni eltéréseket sajnos. Ha nem tartod érdemesnek az adott közösséget arra, hogy változz értük (vagy akár csak pár emberért), akkor maradj ilyen, amilyen vagy, valószínűleg tényleg érettebb vagy a korosztályod átlagánál. Ha nem gimnáziumba jársz (hanem szakközép/szakiskolába), akkor esetleg érdemes lehet iskolaváltáson gondolkodni, mert a gimisek közt nagyobb eséllyel találsz hasonló érdeklődésű, a csoport nyomásával nem foglalkozó bajtársat. :-)
2010. ápr. 1. 17:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Szakközepes vagyok,de elég jó iskola,a tanárok kedvelnek,az eredményeim is egész jók,ha nem lennék ennyire egyedül,tökéletes lenne az élet. Megváltozni nem nagyon szeretnék,egész kicsi korom óta azért tanulok,olvasgatok,érdeklődök hogy okos legyek,nem tudom magam egyik napról a másikra "lebutítani".

Aki akar írhat még:)

2010. ápr. 1. 17:33
 5/6 anonim ***** válasza:
ne foglalkozz olyanokkal akik nem foglalkoznak veled.maradj ilyen,ha igy őszintén jol érzed magad.mert ugyse éreznéd jol magad ha megváltoznál az ő szintjükre nem? ha majd kicsit idösebb leszel örülni fogsz,hogy nem hagytad,hogy primitiv emberek befolyásolják a gondolkodásod:)
2010. ápr. 3. 13:45
 6/6 anonim válasza:
HA AKAROD ÉN LESZEK A BARÁTOD:)
2010. máj. 24. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!