Terhes kolléganők irígyek egymásra? (többi lent)
Kolléganőm és én egyszerre vagyunk terhesek. Ő 16. én 12. hétben. Na most ő kiküldetésben volt és mikor visszajött, akkor közölte a főnökkel és mindenkivel személyesen a csoportból a hírt. Én akkor még nem akartam közölni, de gondoltam a főnöknek egyszerűbb, ha már egyből kettővel tud tervezni, így én is elmondtam neki és egyenként a többieknek (egy kivételével mert úgy jött össze).
Na most véletlenül kicsúszott a számon az egyik kollégámnál és elárultam neki a kollganőm terhességet is. A lelkére kötöttem, hogy legyen meglepett, mikor megtudja a hírt.
Na most az az egy kolléga, aki nem tudott az én terhességemről csak a kolléganőméről, kitalálta, hogy legyen egy céges ebéd együtt és ünnepeljük meg a terhességet. Ok örültem neki, na gondoltam majd megemlítem az én terhességemet is és egyből letudva a bejelentés. Még odafele, a terhes kolléganőm kifejezetten megkért, hogy ne említsem meg a terhességem, mert ez az ő ünneplése és nem az enyém. Mivel eddig nagyon jó volt a viszonyunk, tisztázni akartam ezt a kijelentését. A fejemhez vágta, hogy elmondtam az ő terhességét az egyik kollégámnak aki vérig volt sértve, amiért nem előbb tudta meg (oké ez minősíti is a balf*sz kollégámat, aki így reagált és nem ahogy megígérte). Én erre bocsánatot kértem tőle vagy 5-ször legalább, hogy nem direkt volt és így sikerült, de örüljünk egymás terhességének hiszen ez nem egy verseny és milyen vicces helyzet is van, hogy két terhes nő van egy csoporton belül. Komolyan mondom, ő csak ismételgette a hülyeségét, hogy én miért mondok el embereknek olyat, amit nem szabadna és csak akkor fogadja el a bocsánatkérésem, ha megígérem, hogy az ebéden nem beszélek a saját terhességemről mert ez az Ő ÜNNEPLÉSE. Végén úgy egyeztünk meg, hogy akkor ezentúl nem érdeklődünk egymás terhessége felől és mindenki azt csinál amit akar.
Utána persze beszélgettünk, de erről a témáról már nem.
Ok tudom, ez a hülyeség majd le fog csengeni, most leginkább csak ki akartam írni magamból a dühömet. Köszi, hogy elolvastátok.
Illetve talán jobb kedvre derítene, ha Ti is írnátok ilyen sztorikat hülye irígy emberekre, mikor Ti terhesek voltatok.
jézusom..ez durva....én nem is tudom mit reagáltam volna rá...sztem én már csak azért is elmondtam volna, hogy én is terhes vagyok....
24L
Aztán a többek meg majd rád fognak haragudni, hogy miért nem szóltál előbb, akkor egyszerre lehetett volna ünnepelni. Hiszen ők is a saját szabadidejükből szánnak az ünneplésre és a saját pénzükből gondolom, Mert oké, hogy ajándékot külön kaptok, de süti-pia-ilyesmi mehetett volna egyszerre.
Szóval itt nem lehet okosnak lenni. A kolléganőd meg egy kicsit hormontúltengéses :-(
Nálunk babadömping van,80 fő irodistából 2 év alatt kb 25 kisbaba született/születik úgy hogy vagy az anya vagy az apa (2 esetben mindkettő) ittdolgozik.
Nálunk van búcsúztató,és olyankor adunk pénzt,ki mennyit gondol.Legutóbb egy kevésbé kedvelt kolléganő kb feleannyit kapott mint más (ami elvileg nem nyilvános),akkora patáliát csapott (mintha a 200ezres fizujánál számitana az a 20ezer)
Nálunk inkább a kispapák aranyosak,versengenek itt,hogy "az én lányom már emelgeti a fejét", "az én fiam meg tudom nevetettni".
Ne foglalkozz vele,örülj a babának,és ne hagyd hogy erre a kis időre megmérgesitse a bentléted.
Hát végülis az ebéd közben a főnökömnem véletlenül kicsúszott a száján így a maradék egy ember is megtudta a dupla terhességet. Mindenki nevetett rajta. Én meg jópofát vágtam, hiszen én nem hoztam szóba. Szóval probléma megoldva, csak sajnálom, hogy az eddigi jó viszonyunk megromlott és tabu lesz a terhességtéma közöttünk (mint az oviban).
Ja és ez külföldön van, ahol a GYES 4 hónap, szóval elég hamar visszakerülök a munkahelyre és a kollégák közé.
Szóval a kérdés adott még, kinek van még ilyen irigykedős története?
Két kolléganő volt egyszerre terhes tavaly.Dolgoztak 8. hónapig.az egyik aranyos kedves,szerény,és félretettek a férjével elég sok pénzt hogy meglegyen mindene a babának.A másik elbulizta mindenét,iszákos férj,albérlet,hetente uj ruhák.
Az első kismama ragaszkodott a minőségibb dolgokhoz,és akiknek már van gyerek,tőlük kért tanácsot,aztán meg is mutatta a szerzeményt (nem dicsekedve).
A másik kismama végig pocskondiázta,hogy minek fából bölcső,elalszik a gyerek köztük is,jó a turis ruha,nem kell fogadott doki,kipottyan magától,stb.
Odáig fajult a dolog,hogy a főnök előtt is csinálta,hiába csititottuk,igy a főnök megmondta hogy vagy csendben marad vagy elmegy szabira és 3 évig vissza se néz.elment szerencsére,elviselhetetlen volt az a rosszindulatú irigység (forintra ugyanannyi volt a keresetük pedig)
Nekem van egy tortenetem, bar itt az "irigy" en vagyok...!
Altalanos sulis korom otavan egy baratnom. Valahogy ugy ereztem egy picike kis versenges mindig volt koztunk. Amivel neha mar kiboritott de alapjaraton nagyon szerettem es szeretem is. Pl. Pc-t csinaltattam o is ment... Ha csak telon besz vele mondtam h faj a fejem raakart tetozni ne is mondjam mar egy hete sajog neki... Ilyen kis butasagokon... Kulobosebben nem erdekel meg mara ugy voltam vele mar csak kinottuk.
Egy hete rajottem, hogy megsem.
Tudni kell mind ketten parkapcsolatba vagyunk. Es a 20 evein elso feleben jarunk. Na szval kb. 4 honappal ezelott elkezdtunk a parommal a kis babocank osszehozasat (sajnos eddig meg nem sikerult) minden honapban sot minden heten abrandoztam a baratnomnek, hogy milyen jo lesz es alig varom remelem sikerul stb. Az o reakcioja mindig az vt, hogy persze szorit meg ilyesmi. De, amikor visszakerdeztem, hogy ok nem szeretnenek e meg? Szinte Felhaborodva mondta, hogy hat Ur Isten mit gondoloj en? O meg egy gyerek? Elkepzelni sem tudnaa? Mit kezdene o egy bombolo gyerekkel stb stb. Ort van neki a gyonyoruseges kutyaja neki az pont eleg. Hat mit ne mondjak.. Meg ha nem is szeretnek babat sem beszelnek soha igy...
Erre a multheten felhivott es bejelentette, hogy o terhes... O.o majd el sirtam magam... (de nem oromombe). Tudom szivtelen dog vagyok mert nem tudtam szivbol orulni a baratnom babajanak... De jelzem mara mar megbekeltem a gondolattal (bar a hozzaalasaval nem). Kicsit igazsagtalannak ereztem az elettol, mett a kornyezetemben sorra babat varnak a holgyemenyek ugy hogy keptelenek az anyasagra es igazabol nem is szerettek volna picit. Hat mind1... Ez van sajnos.
Bocsánat, ha kicsit zavaros volta, idegből írtam.
Szóval 1 kolléga nem tudott még az én terhességemről (egyszerűen nem tudtam vele kettesben lenni, hogy elmondjam) és ő találta ki, hogy együtt üljünk be egy étterembe az egész csapat ebédre és kvázi ünnepeljünk. A többi kolléga már mind tudott mindkét terhességről.
Na szóval a terhességet elkezdi az ember bejelentgetni de egy idő után elindul a lavina és az emberek mondják maguk között, nem lehet mindenkivel egyenként közölni. Én sem úgy akartam, hogy na akkor ünnepeljünk mindkettőnket, de ha úgy jött volna ki, akkor bizony elmondom, hogy vicces ez a dupla terhességes szituáció és onnantól kezdve akkor már lehet nyíltan beszélni róla és nem titkolózni tovább.
Na de azt tartom gusztustalannak, hogy kifejezetten megkért, hogy ne említsem mert ez az ő ünnepsége (mondom csak egy ebéd, mindenki magának fizet, csak annyi hogy együtt mentünk el). Én megértem, hogy ő akarja kiélvezni a helyzetet de ezzel kvázi engem elnyom, mintha az én terhességem nem lenne olyan fontos holott már mindenki tudott róla kb.
Fordított esetben én büszkén mondtam volna a dupla terhességet és kifejezetten javasoltam volna, hogy minden egyes alkalomkor mindkettőnket ünnepeljünk.
Egyébként köszi a tanácsokat. Senkit nem pontoztam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!