Milyen művésznevet adjak magamnak?
Az a házi hogy művésznevet kell magunknak adni.
De fogalmam sincs mi legyen. Bármilyen művésznév lehet.
Előre is köszi.
és valami indiános? Fekete Gepárd (gyorsan fut focizáskor) Kék Szikra (ötletesen sakkozik)
Kék Szikra Szilárd - ötletes és határozott (politikus)(lehetne, de ritka, mint a Fehér Holló)
ezek tök jók!:)
És mért pont kék szikra? mm jól hangzik és tetszik de mi a jelentése?:) szóval mért kék és mért szikra?:D
-hát csak úgy kitaláltam, mert jól hangzik
- szikra - az egy intuíció lehet, amit egy művész, vagy egy sakkozó "kibonthat", végigvihet a műben/játszmában.
"kék" jól hangzik együtt, azért mondtam, indiános, az indián neveknél is így volt: egy jelzős főnév- amit el szertett volna érni, megvalósítani az indián
pl. (erről olvastam) Sebes Őz - sziú indián gyógyító sámán- állatoknak is, embereknek is segíteni akart (sebesült), és a megvalósítás során tette is.
A "név" fontos - van egy nevünk, amit kapunk szüleinktől -azzal ők is egy meghatározást adnak
pl. ki a védőszent?= ki az aki az életúton segítő.
De az életünk folyamán meg kellene találnunk azt a "nevet" - ami valamilyen szellemi szempontból meghatározó, vagyis utal arra, mi a feladatom a világban, milyen utat szeretnék járni. Ez persze nehéz.. Sokszor a Mester adta a tanítványnak - ő már látta az irányt, amerre a tanítvány "sajátútja"(ahogy a keletiek mondják: szvadharma) vezet. Vagy a szerzetesrendeknél is a kapott mellé/helyet egy szerzetesi nevet kapott. A név fontos. (milyen tárgyból kaptátok ezt a feladatot? egyébként ez egy önismereti kérdés is.. Ki vagyok én? Mi a feladatom a világban? ezek fontosak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!