Ti mit gondoltok arról, hogy a takarítás, háztartás női munka?
Elég sok embertől hallottam már ezt, de a legdurvább az volt, amikor nővérem terhes volt, a pasija meg így bejelentette, hogy hát ő sosem mosogatott és nem is fog. Így nővéremnek egyedül kellett takarítania még akkor is, amikor már akármelyik nap megszülhetett volna...
Csak szerintem köcsögség ezt így kijelenteni?
Azt, amit a cigány mondott a viccben.
"Női munka, csinálja a k.rva anyád!"
Én személy szerint bevállalnám mint nő, hogy a háztartás vezetése csak és kizárólag női munka, abban az esetben, ha mellette nem kellene dolgoznom, és a férfi 100%-ban képes anyagilag eltartani. Ha itthon maradhatnék, és nem kellene dolgozni járnom, ezer örömmel csinálnék meg minden házimunkát egyedül!
Amíg ez nem így van, addig igenis megosztjuk a házimunkát is, és a párom sosem nyafog, ha neki kell pl kimosni és kiteregetni, amíg én dolgozom
Ez a régi rendszerben volt így amikor a nőnek még nem kellet dolgoznia maximum 4-6 órát akkor ő főzött mosott, takarított stb... és a férfi aki a belét is kidolgozta a munkahelyén ő neki annyi dolga volt otthon hogy pihenjen.
Én barátnőmmel megosztjuk a munkát mert ő 3 műszakban dolgozik én meg csak egy műszakban vagyok. Amikor ő délelőttös én főzök de akkor több napra szoktunk, ha délutános akkor én takarítok ki mert én csak 2 ig dolgozok. A mosás vasalás a barátnőmé egyrészt ő imád vasalni meg mosni, másrészt ő azt mindig hétvégén csinálja, mert nekem szombaton kell dolgoznom de cserébe a hétfő nekem pihenő nap, én akkor fizetem be a számlákat meg az egyéb olyan dolgokat intézem amihez nem feltétlen kell a barátnőm, nagybevásárlást is én szoktam véghez vinni mert én konkrét céllal megyek oda és kb félóra alatt letudom még a barátnőmnek másfél-2 órájába telik mire végez. Mi mindig megbeszéljük hétvégén hogy jövőhéten mi legyen az ebéd mi legyen főzve én 2-3 napra főzök többnyire mert úgy érdemes barátnőm meg imád főzni így amikor délutános és délelött itthon van akkor ő elvan a konyhába órákig is akár nekem meló után csak a mosogatás marad, ha az asszonynak már nem marad arra ideje.
Azért, kedves kilencedik, mert már nem 100 évvel ezelőtt élünk. Mégis hány család teheti meg, hogy csak az egyik felnőtt dolgozzon? Igen kevés..
Ha a nő is dolgozik, akkor szerintem alap dolog a munkamegosztás. A nővérednek meg ki kellett volna állnia magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!