Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől függ, hogy valaki...

Mitől függ, hogy valaki mennyire megosztó egyéniség?

Figyelt kérdés
Általában azok szoktak ilyenek lenni, akik nagyon markáns személyiségek, vállalják a véleményüket, mernek ellent mondani, náluk érthető is, hogy két táborra osztják a befogadó közönséget. De vannak olyanok is (gondolok itt pl híres emberekre, közszereplőkre), akik nem igazán provokatívak, nem annyira hangoztatják a véleményüket, nem feltűnősködnek (annyira :)), mégis heves érzelmeket váltanak ki a közönségből, vagy szeretik, vagy utálják őket. Mi az a bizonyos valami, amitől irritálóvá válik számunkra valaki? (Nyilván mindenkinél más, de valami közös kell, hogy legyen bennük, nem?) Van olyan sztár, aki szerinted senkit sem irritál? Akit legfeljebb nem szeretnek, de nem is akarja senki megfojtani egy kanál vízben. :D
2012. okt. 23. 08:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Inkább te mondj példát arra a híres emberre, aki nem provokatív, mégis heves érzelmeket vált ki a közönségből. Mert momentán egyet sem tudok.

Jó, nekem is van, aki nem szimpatikus, annak ellenére, hogy nem mondott vagy csinált semmi provokatívat, de nem akarnám megfojtani sem.

2012. okt. 23. 10:10
 2/3 yuda ***** válasza:
100%

Amiket írtál a megosztó személyiségekről, az nagyjából jellemző is. Mivel megválaszoltad, emiatt kissé értelmetlenné vált a kérdésed, pontosabban át kellett volna fogalmaznod, hiszen meg is válaszoltad.

Na mindegy.

Két gondolat, hátha színesíti még...

Különbséget tennék az emberek intelligenciája között. Vannak emberek, akik mindenkit vagy szeretnek, vagy gyűlölnek - míg mások színesebben látják a világot.

Pl. (csak érintem a politikát)Ha egy párt nemzetiségi érzelmeket generál, akkor az erre vevők veszik is az adást. Lehet butusabbak az átlagnál, de Magyarországon szép számmal vannak.

Az értelmesebbje azért gondolkodik és hazafisági érzelmekkel kevésbé/nem lehet őket manipulálni. Ezt be is fejezem, messzire nyúlna...

Egyszer olvastam egy kutatás eredményét(Maslow). Leírták, hogy az intelligens ember elfogadja önmagát és másokat olyannak amilyenek.

Másik: úgy tudom,a tv-khez úgy vesznek fel hírolvasókat, hogy előtte egy több tagú bizottság előtt beszéltetik őket. Ha mindenki szipmatikusnak, jó kisugárzásúnak találja őket, akkor beveszik a csapatba, mert egy hírolvasónál az a cél, hogy minél szélesebb társadalmi kör elfogadja. Ha a felvételi bizottságot is megosztja, akkor nem kell.

De!.pl. vannak olyan műsorok, ahol azzal érik el a nézettséget, hogy indulatokat gerjesszenek, akkor oda olyan személyiséget keresnek. Ez az ember kisugárzásában, karakterében van benne. Valaki vagy ilyen, vagy olyan.

Az fogja meghatározni a sorsát. Ha túlságosan mindig megmondja a frankót, lehet sűrűbben váltja a munkahelyét...vagy ha túlságosan nyuszi és mindenre bólogat, akkor végletekig kihasználják, visszaélnek vele.

Jó, ha az embernek van véleménye, de kell hozzá egyfajta bölcsesség, hogy azt mikor és hogyan tálalja.

Egyébként a sztároknak legtöbbször megrendezik a kinézetüket, stílusukat, mit képviselnek, kitalált hírek---azokra ne építs, mert legtöbb dolog hazugság. Imidzs felépítés tudatos munka.

Lehet azt gondolod, ez az énekes milyen vad, bőrszerkó, tetovált kar, nagydumás...közben egy normális, családszerető, szelíd ember, mert ez az imidzs van felépítve köré, ezzel keresi a kenyerét.

2012. okt. 23. 10:16
 3/3 A kérdező kommentje:

yuda, ha az első mondatomnál tovább olvasod a kérdést, máris láthatod, hogy nem válaszoltam meg, innentől nem tűnik olyan értelmetlennek: :)

"De vannak olyanok is (gondolok itt pl híres emberekre, közszereplőkre), akik nem igazán provokatívak, nem annyira hangoztatják a véleményüket, nem feltűnősködnek (annyira :)), mégis heves érzelmeket váltanak ki a közönségből, vagy szeretik, vagy utálják őket."

Igazán provokatív közszereplők például Győzike, Anettka, Csernus stb. De ott vannak a tv bemondók, műsorvezetők, időjárás jelentők, akik nem a viselkedésükkel, pusztán a személyiségükkel, jelenlétükkel osztják meg a (ha úgy tetszik, kevésbé intelligens) nézőket. Tehát, nem csinálnak semmi extrát. Ugyanakkor vannak/voltak olyanok is, akikről nem tudom elképzelni, hogy bárki (ha úgy tetszik, a kevésbé intelligensek) is utálná őket. Ott volt például Antal Imre. Persze, lehet, hogy őt is utálta valaki, csak én nem láttam. :)) De más az, hogy nem szeretek valakit, és más az, hogy irritál is.

2012. okt. 23. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!