Kivel barátkozzak? Úgy érzem, az osztálytársaim kicsit le vannak tőlem maradva.
Az osztálytársaim, illetve még az évfolyamtársaim nagy része is úgy viselkedik, mint egy idióta. A lányok semmi másról nem tudnak beszélgetni, csak arról, hogy ez meg az milyen ronda, hülye, nyomorék, etc., szóval megy a kibeszélgetés ezerrel...
A fiúkról meg annyit, hogy állandóan hangoztatják, hogy jajj ők hogy megdugnák xy-t, meg hogy hmmm, milyen menők, mert titokban cigiznek...De egyébként még kis porbafingók mind.
És most teljesen egyedül vagyok, mert az osztálytársaim túl gyerekesek, a nálam idősebbekhez képest meg én vagyok még nagyon gyerekes. Épp ezért alig vannak barátaim. Próbáltam keresgélni a korosztályomban olyan embereket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, de sikertelenül. Egy lány volt, aki érettebb volt a többieknél, de ő meg tiszta egoista volt mellé és egy pár beszélgetés után már unalmas volt, hogy az orrom alá dörgölte, ő milyen okos, mert 5-ös dogákat ír sorozatban, vagy hogy ő milyen szép már...ilyesmik. Mit tegyek?
először is: juhééé, még sosem voltam első válaszoló :D
aztán maga a válasz: némi ellentmondást vélek felfedezni abban, amit írtál, és ezt nem szőrszálhasogatásként mondom, hanem csak szeretném tényleg átlátni a helyzeted: előbb ezt írtad "És most teljesen egyedül vagyok", aztán meg ezt "Épp ezért alig vannak barátaim." Érzed a különbséget, igaz? :)
Amúgy tökéletesen átérzem a bajod, nekem is sok ratyi volt a környezetemben, de szerencsére mindig volt pár igaz barátom. Nagyon kevesen voltak, ez tény. Amit javasolni tudok: ne csak az iskolán belül építs ki kapcsolatokat, hanem járj vmilyen közösségbe: sportolj/táncolj/járj hittanra/önképző kör/társadalmi tevékenység stb találd fel magad, nem tudom mik a lehetőségeid.
Aztán én a szülővárosomban nagyon nem kedveltem az embereket, ezért a gimit másik városban, koleszosként végeztem el. Ezt máig életem legjobb döntésének tartom. Hány éves vagy amúgy, ált. v középsulis?
ennyi jutott most eszembe, kíváncsian várom h milyen válaszok jönnek még :)
8.-os vagyok.
Amúgy járok ilyen felkészítőkre, ilyesmi, de ott meg még mindenki tök idegen, és amúgy oda is szinte mindenki a barátaival megy, én is barátnőmmel járok és így nem nagyon beszélgetünk egymással.
Tehát van barátnőd... Ak mi itt a probléma? Nem kell mindenkivel haverkodni, legyen pár igazán jó barátod és kész! szerintem :) Aztán ha már nagyon nem bírod a dolgokat ak el kell húzni másik városba! 14 évesen már megteheted. Azért jövök mindig ezzel, mert nálunk a helyi gimibe ugyanazok a gyökerek jártak, mint általánosba, és ez tűnt a helyes megoldásnak.
Remélem nem volt haszontalan, amit írtam.
Kitartás :)
tökéletesen együtt érzek veled!nálam is ez a helyzet,nehéz ezen segíteni.
fogd fel úgy a dolgok,hogy szükséges rossz.amikor iskolába vagy,legyél 1 kicsit gyerekesebb.nem azt mondom h változz meg,csak "alacsonyodj le" az ő szintjükre.poénkodj ha olyan a helyzet,nevess velük és próbálj meg barátkozni.
tapasztalatból tudom,h sok olyan srác van,aki értelmes,csak nem mutatja ki,hanem sodródik az árral.szabadidődbe,amikor nem muszáj a gyökerekkel együtt lenni,csinálj valami hobbit.ha nagyon nem bírod az osztályt,válts iskolát.
légy türelemmel,egy idő után majd ők is fel fognak nőni(már aki...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!