Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A határontúli magyarok magyaro...

A határontúli magyarok magyarok vallják magukat hivatalosan is vagy csak etnikailag tartják magukat annak?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy abban az országban, ahol laknak, hogy definiálják magukat másoknak.
2009. aug. 7. 22:18
1 2
 11/11 anonim válasza:
István vagyok, magyar nemzetiségű, román állampolgár. Tehát először is magyar vagyok és utána román állampolgár. Ha valaki Romániában megkérdezte mindig magyarnak vallottam magam. Nem is értem a kérdést. Itt mindenki akinek magyar az anyanyelve és katolikus vagy református, vagy egyéb protestáns felekezetű magyarnak vallja magát. Ugyanúgy magyar vagyok mint a kérdező.
2010. aug. 5. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!