Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha meghallod azt a szót, hogy...

Ha meghallod azt a szót, hogy 'Franciaország', mi jut legelőször eszedbe?

Figyelt kérdés
2012. okt. 18. 18:21
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim válasza:
31%
Csigazabálók, illetve az egyik barátom véleménye, hogy "a francia nyelv nőknek való, férfi ember ilyen nyelven nem szólal meg". Néhány író és természetesen a franciák kétes erkölcsei, valamint a kultúrájukkal kapcsolatos beképzeltségük. Pozitívum volt a tömeges szoknyaviselet. Azzal egészen elbűvöltek a hölgyek :)
2012. okt. 22. 23:56
 42/56 anonim válasza:
45%
gyáva sz@rok, akiknek az amerikaiak mentették meg a vörösborba áztatott seggüket eddig az összes háborúba amibe valaha is csak részt vettek. és ennek ellenére elvették az országunkat. nem részletezem trianont sajnos mindenki ismeri.
2012. okt. 23. 10:35
 43/56 nyisziati ***** válasza:
42%
Túlzott büszkeség, beképzeltség, arrogancia. Nyugat-Európa "Magyarországa". :)
2012. okt. 23. 14:34
 44/56 anonim ***** válasza:
58%
Egyáltalán nem az. Rajtuk (pl. franciákon) nem ment végig tatár-török, osztrák, orosz és még lehetne sorolni, kicsoda. Nem védték vállvetve egy évezreden át fejlődésüket, kultúrájukat, embereiketse kímélve testükkel azt a "művelt és kulturált" nyugat-aljrópát, aki újra és újra, folyamatosan elárult bennünket és hálából szétszabdalt aljasul. Akiknek a becsület szó köszönő viszonyban sincs a külpolitikával, de aki eközben jelenleg is magas lóról "iskolázik" bennünket. Ha valamire büszkék lehetünk akkor pont arra, hogy nem viselkedtünk úgy, mint a ma fenéknyalt "fényes nyugat"... Ezt azért hasznos volna tudni a fiatalabb generációnak, mielőtt a hagyományt folytatva beáll a sorba és intenzíven nyalakodni kezd. Jó lenne egy kicsit utána olvasni, mielőtt effélét leírunk. Akkor nem beszélne ilyeneket a "magyar büszkeségről" egy Magyar - hacsak nem az illető történetesen egy magyarul beszélő, de nem Magyar ember... Ez esetben egy szót se szóltam. Tudatlanságra van mentség - szándékosságra nincs.
2012. okt. 24. 09:10
 45/56 Szolovjov ***** válasza:
Nekem az idegen légió, a Rafale és Mirage típusú vadászrepülőgépek.
2012. okt. 24. 09:29
 46/56 nyisziati ***** válasza:
Kedves Norbimagan! Ennyire mélyen nem mentem bele a dolgokba, szerintem neked se kellene túlzó következtetéseket levonni pár szóból. Persze megteheted, magánügy, én viszont a saját szemszögemből írtam le a benyomásaimat. A "magyar" szó pedig jelzőként használva KISBETŰVEL írandó!!!
2012. okt. 25. 01:01
 47/56 nyisziati ***** válasza:
55%

Ja és még valami (Norbimagannak):

A VÁLASZODDAL PONTOSAN ALÁTÁMASZTOTTAD A "TÚLZOTT BÜSZKESÉG, BEKÉPZELTSÉG, ARROGANCIA" HÁRMASÁT. :D

A véleményed igazi "turbómagyar" álláspont.

2012. okt. 25. 01:05
 48/56 anonim ***** válasza:
Sál. Abszolút sztereotípia, ugyanis bennem az a kép él, hogy minden francia sálban jár télen-nyáron. :)
2012. okt. 25. 05:52
 49/56 anonim ***** válasza:
100%

Balzac, Cyrano de Bergerac, Victor Hugo, Antoine de Saint-Exupéry, Guy de Maupassant

Festmenyek a Louvre-ban, es a tobbi muzeumok

Epuletek, pl. Eiffel torony, a Notre Dame (es Quasimodo :)stb., a Szajna

A Riviera, Cannes (es a filmfesztival), koncertek

Gyermekkorombol egy idos bacsi, aki a hazunkban lakott, es arrol meselt, hogy az I. vilaghaboruban hadifogsagba esett, kiraktak oket tanyakra dolgozni, szerelmes lett egy ozvegyasszonyba, es nem ment vissza a hazajaba.

Aztan 56-ban meghalt a felesege, es senkije sem maradt, sem Magyarorszagon, sem Franciaorszagban. Mar regesreg meghalt, de sosem fogom elfelejteni azt a vegtelen beletorodest, a maganyt, ami a szemebol sugarzott.

Nekem ennyi jutott eszembe Franciaorszagrol.

2012. okt. 25. 06:06
 50/56 anonim válasza:
Ez: [link]
2012. okt. 25. 08:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!