Lehet valamit tenni a szomszéddal?
Közös kertünk van a szomszéddal, közös bejárattal.
A szomszéd évek óta gyűjti a szemetet a bejáró folyosón és a kert elején, nem hajlandó eltüntetni mondván az az ő területén van. Legalábbis szerinte, mert logikai úton levezette hogy mivel az ő háztetőjének a folytatása a folyosó teteje, az az ő része.
A főbérlőm egy nyugdíjas néni, már a halálán van az idegtől.
Mikor próbál érvelni hogy közös a kert, elküldik azzal hogy ott egy régi ajtónyílás a házából a másik utcára, nyissa meg azt mert az az övé (???).
A néni 50 éve költözött ide, már akkor be volt falazva az a bejárat és a ház alaprajzán sincs feltüntetve, én már komolyan el kell hogy gondolkozzak rajta hogy tényleg ennyire idióták vagy csak a főbérlőmet akarják-e a sírba tenni.
Tehát a kérdés: kihez lehet fordulni amikor az egyik tulaj önhatalmúlag kisajátítja és telehordja szeméttel a közös kertet?
Ha a szemét közegészségügyileg is káros, akkor bejelentést kell tenni az önkormányzatnál.
Egyébként a Földhivatalban meg lehet nézni, hogyan van bejegyezve a telek. Ha osztatlan közös tulajdon, akkor minden tulajdonosnak egyenlően van beleszólása a telekkel kapcsolatos változtatásokba, így a gyűjtögetésbe, tárolásba is.
Osztatlan közös, három tulajjal de ebből kettő áll tényleges kert és bejárat-kapcsolatban, a főbérlőm és ez a szemétláda.
Sajnos a "szemét" használatlan hűtőből, építési törmelékből stb. áll.
Engem nem a kinézet zavar, hanem hogy szerencsétlen néni ki van idegileg :)
Tehát azért tettem fel a kérdést, hogy hogyan lehetne intézkedni.
A néni szép szóval hiába kér, így kéne valami hatósághoz fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!