Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akik jártak/járnak egyetemre:...

Akik jártak/járnak egyetemre: Hogyan illeszkedtél be? Egyáltalán be tudtál?

Figyelt kérdés

Kérném, hogy írjátok le légyszi, hogy nálatok hogyan zajlott ez az egész.

Győri vagyok, idén kezdtem az egyetemet, azt is Győrben, tehát nem vagyok kollégista, otthon lakom. Sosem okozott problémát a beilleszkedés, de tényleg, általában a vezéregyéniségek között szoktam lenni, de az egyetemet illetően most teljesen meg vagyok lőve, nem erre számítottam.

Lehet, hogy elhamarkodott kijelentés, de egyszerűen nem nagyon járkál senki bulizni azok közül, akit ismerek. (Nem tudtam elmenni gólyatáborba, illetve felkészítőnapokra sajnos, így azért olyan sok embert se ismerek.)

Akik kollégiumba vagy albérletbe járnak, náluk se sokkal jobb a helyzet, bár talán egy fokkal jobb. Eljárok közös egyetemi rendezvényekre, de ott sem nagyon találkozom szaktársakkal.

Ez változott nálatok, vagy erre számítsak 4 éven keresztül? Azelőtt mindenhol azt hallottam, hogy a legnagyobb buli.

2012. okt. 13. 20:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Most szűk egy hónap után mit vártál? Hogy Te leszel majd a Buliszervizből a csávó? Gyakorlatilag még nem is ismeritek egymást, de ennyi idő után még ez teljesen normális. Majd ki fog alakulni.

Én sem voltam "gólyatáborban" (azért írtam idézőjelek közt, mert nálunk Miskolcon balek-hét a neve). Nem voltam azon a napon sem, amikor a neptunt mutatták meg, hogy működik. Úgy november első-második hetéig dacoskodtam, hogy nekem nem tetszik az egész... Aztán amikor jöttek a megpróbáltatások szépen sorban, egymás után (zh-kra gondolok), valahogy megláttuk a másikban azt, hogy ő tudna nekünk segíteni. Aztán mivel ha ő segített nekem, én is segítettem neki másban. Aztán végeláthatatlan lavina indult el, mindenki segítette a másikat valamivel. Első vizsgaidőszakban ismerkedtünk össze jobban, amikor együtt vártuk az eredményt. A második félév már jó volt, éreztem, hogy tartozok valahová, valakikhez. Eljárogattunk bulizni is, nem mindig, de azért voltunk jó párszor. Voltunk sátorozni is. Volt több közös szilveszter. Karácsonyi ajándékozás is, Mikulás csomag csere, bográcsozások, szalonnasütések, strandolás, nyaralás, közterületen való alkoholfogyasztás, sörözgetések, csocsózások, mozizások... Sok mindent csináltunk már együtt.

Szóval nyugi, majd ki fog ez alakulni nálatok is.

2012. okt. 14. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!