Nem vettek fel az egyetemre most mit csináljak?
2005 ben én is így jártam. Elmentünk a barátnőimmel 1 éves okj-s szakmára. Idegenvezetőnek( akkor még 1 éves volt) a nyelvtanulás miatt. Igazából a nyelvre feküdtünk rá nagyon mert az a pontszám hiányzott. Májusra meglett a nyelvvizsga és mindenki oda ment egyetemre ahová akart előtte évben. Nem érzem magam kevesebbnek emiatt. Jól jött ki minden.
Volt 1 ismerősöm akit elsőre felvettek a közgázra de halasztott egy évet pont azért hogy a középsulijában megcsinálhassa az ottani okj-s szakmát. Mert nem árt.
Szóval nézd meg mennyivel csúsztál le a felvételiről, és nem csak még egy nyelvvizsgát lehet tenni 1 év alatt, hanem akár szintemelőt is valamelyik tárgyból .
Munka kérdés: Ha sikerülne állandót találni akkor akár mehetnél levelezőre. Ha meg nem akarsz levelezőt akkor ne vállalj nagyon elfoglaló munkát hogy legyen időd tanulni, és akkor tényleg azt az egy évet meghúzni.
Én igazából azt gondolom, hogy egy évre elég nehéz elmenni dolgozni, főleg, hogy kb. fél év sokszor munkát találni, főleg, ha csak érettségije van az embernek...
Persze próbáld meg, nem lebeszélni akarlak!
De amit munka mellett vagy helyett mindenképp tanácsolok, az az, hogy egyrészt tanulj nyelvet (!!! nagyon fontos !!!), másrészt meg, nem tudom, milyen egyetemre akarsz majd menni, de azzal kapcsolatban elkezdhetsz egy kicsit tanulgatni. Vagy pl. ismerőseim csinálták, hogy nem vették fel őket a jogi egyetemre, és akkor elmentek egy OKJ-s jogi asszisztensire addig. Következő évben újra jelentkeztek jogra, ha felvették őket, akkor az OKJ-t otthagyták, de addig is legalább hasonlót tanultak.
Szóval, attól függően, hogy mi a választott szakmád, ilyesmit te is megpróbálhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!