Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hip-hop + Iszlám megfér együtt?

Hip-hop + Iszlám megfér együtt?

Figyelt kérdés
Szeretnék muszlim lenni (nő vagyok). Maradhatok -e attól még a hip-hop--nál? lehet hülyén hangzik, de léci normálisabb választ adjatok mint a kérdésem :) köszi

2012. okt. 13. 17:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
*hitet
2012. okt. 13. 22:00
 12/17 anonim ***** válasza:

ez még mindig semmitmondó. sőt, ez nehezen szétválasztható, ha a korán eredetileg arab nyelven íródott és az arab kultúrából származik. ugyanis egy valamennyire magára adó muszlim megtanulja legalább eredeti nyelven olvasni a koránt. egyesek fejből tudják.

szóval tisztázni kellene mit értesz hit meg kultúra alatt, lesz-e eskü, fogsz-e imádkozni, adakozni, zarándokolni, miben hiszel(isten angyalok túlvilág), egyáltalán vágigelolvastad-e a koránt és elfogadod igaznak?

nagyon sok ember úgy tér be hogy nem olvassa el és pár év múlva jön rá, hogy mihez csatlakozott, aztán meg "kitér" és jön a köpködés, hogy a terroristák mikre kényszerítettek rá. :)

mondhatod azt, hogy bizonyos dolgokkal együttérzel vagy magadénak vallod, de muszlimnak vallani magad durva lenne (mások előtt is), mert nem lennél az. ahhoz hinni kell az előző 2 könyvben, mohamed prófétaságában és pecsétségében, és el kell majd fogadnod azokat a napi teendőket és női szerepkört is, ami egy muszlimnak kötelessége.

az más kérdés, hogy a világon szerte vannak olyan emberek akik muszlimnak vallják magukat, talán esküt is tettek, de a szívükben világi emberek.

például látni olyat még itt az országban is, hogy kendőt hordanak, de sminkelnek, festik a körmüket, passzos ruhákban járnak, vagy olyan férfi is van, aki nem jár közösségbe, vagy olyan nő, aki idegen férfiakkal beszél felvigyázó nélkül.

ennyi erővel nevezhetnéd magad kereszténynek, buddhistának vagy neonácinak is, mert 1-2 dolgot igaznak tartasz egy egész eszmerendszerből.

remélem érthető...

tehát mit is akarsz konkrétabban? ha meg nem akarod elmondani akkor ne kerülgesd a kását, mondd hogy magánügy. csak ha bajt hozol a fejedre, ne másokat hibáztass.

2012. okt. 14. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, menj be egy budapesti mecsetbe, és ott tedd fel a kérdésedet. Bemehetsz nem muszlimként is, csak gondoskodj a megfelelő ruházatról. Biztos vagyok benne, hogy készségesen válaszolnak minden kérdésedre. Ha nem vagy budapesti, akkor írj privátot, mindenre van megoldás. :)
2012. okt. 14. 12:03
 14/17 anonim válasza:

Az én férjem Iráni bár nem gyakorolja a vallását szóval mindent meghallgat, de a mélyen vallásosak nem valószínű hogy hallgatnak "világi zenéket". Az én véleményem hogy nyugodtan hallgasd!

Egyik nagy kedvenc (iráni) [link]

2012. okt. 14. 22:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kommenteket, de ha nem írták volna az iszlámban nem szabad zenét hallgatni, persze ezt a mai világban nem sokan tartják :D
2012. okt. 14. 23:31
 16/17 anonim ***** válasza:

valójában (tudtommal) nincs egyetlen konkrét utalás sem a koránban arra, hogy tilos a zene vagy az éneklés.

csupán arra van utalás, hogy a tettek (legyen ez éneklés vagy beszéld, vagy cselekedet) igazak legyenek és dicsőítsék allahot/jószándékú legyen. nincs is jobb példa erre, mint amikor arra hivatkoznak egy videóban, hogy minden formája tilos a zenélésnek és az éneklésnek, felhoznak egy idézetet, közben éneklés megy a videó alatt... :)

ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy tilos szexuális életet élni minden formában (kivéve...). tehát a kijelentés értelmetlen, egyesek bizonyos szavakat úgy magyaráznak, hogy az éneklésre utal, de sehol nincs ilyen a koránban. ha pedig mégis lenne, akkor be kellene tiltani a vallásos recitálást is, sőt, akár bármilyen hangot, amit szépnek hallunk.

így az egész értelmetlenné válik, mert ha egy muszlim hisz abban is, hogy igaz a forrás (a könyvek) akkor, tudnia kell, hogy isten nem tiltotta meg az általa teremtett szép dolgok élvezetét, és nem azt akarja, hogy teljesen érzelemmentes életet éljünk, hanem azt, hogy a ROSSZ dolgokat ne élvezzük, ilyen lehet például a káromkodással teli rap szöveg, vagy agresszióra bujtó metál. ugyanakkor ha egy ének békére vagy allah dicsőítésére szolgál, nincs abban semmi rossz. hiszen csak abban különbözik a korán verseitől, hogy nem azonos ember írta őket.

sőt, legtöbbször akire hivatkoznak, az maga is 1 videóban állítja egyszerre hogy minden formája tilos az éneknek és a zenének, aztán a videó végén azt mondja, hogy a tartalom a fontos (most nem találom a videót). ez nyilvánvaóan 2 egymásnak ellentmondó kijelentés.

de maga zakir naik is, aki nagy hírű korántudó is beismeri, hogy nincs konkrét tilalom a koránban a zenére, általában az "idle tales" azaz tétlen mesék szókapcsolatra mondják rá (ő is), hogy az éneklésre utal. de ez szerintem csak belemagyarázás

ugyanis amire hivatkoznak (Sahih Al-Bukhari ) nincs benne a koránban :) ami viszont benne van a koránban, az az, hogy akik megváltoztatják allah törvényeit, azok a pokolba kerülnek

2012. okt. 15. 09:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyok muszlim, de nem hallgatok sem hipp-hoppot, sem metált, sem rappet, mert úgy utálom ezeket a zenéket, ahogy vannak.

Abban meg igenis egyetértek a kérdezővel, hogy csak Isten tudhatja, hogy mi, miért történik velünk.

Velem is fantasztikus dolgok történnek mostanában, amiktől határtalanul boldog vagyok, de fogalmam sincs, hogy mivel érdemeltem ezt ki, nem mentettem meg embereket, semmi rendkívülit nem csináltam, mégis szuperebbnél szuperebb dolgok történnek velem.

Isten tudhatja csak, hogy e rendkívüli jutalmakat milyen tettekkel érdemeltem ki.

A kérdezőnek meg üzenem, hogy csak akkor vegyen fel akármilyen vallást, hogyha annak minden hittételével egyetért, és mélyen tud benne hinni.

Üdv: 30/N

2012. okt. 15. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!