9éves lányom már kamaszodhat?
Pár hete folyamatosan kötözködik.Minden napos téma a nem ezt akarom felvenni,ne így csináld a hajam,nincs kedvem tanulni,nem akarok lefeküdni stb...
Sokat veszekszünk,kezd megromlani a kapcsolatunk.Mi a helyes viselkedés,vannak alapdolgok amivel nem hagyhatok rá.Büntetés nem jön be,még ő sértődik meg ha letelik a bünti és már gépezhet.Nem gépezik akkor sem,dafte..Mindig azt mondja elrontom a napját...
Üdvözöllek a kiskamaszkorban... Lesz ez még kegyetlenebb is :) és ez nem vígasztalás, hanem tény. De túlélhető.
Jaaj, nagyon nem könnyű ez, mert sokszor legszívesebben szájon vágnám a válaszai miatt... Amikor nekem azt mondta a lányom (13 éves), hogy tönkreteszem a napjait a "mániáimmal" (rend legyen, tanuljon, időben járjon haza) annyit mondta, hogy nagyon sajnállak érte, hogy ilyen gonosz anyukád van, de mivel én vagyok a felnőtt én állítom fel a szabályokat.
Most is csak az a szabály, hogy legyél következetes, amit nem szabad azt akkor sem, ha éppen durcás miatta.
Szia.Az én lányom decemberben tölti a 9-et,én inkább azt mondanám tini.A kötözködés sértődékenység nálunk is napi szinten téma.:(
Bár én eléggé karakán,határozott személy vagyok,pici korától megvoltak a határok és a következetesség.Most is ugyan így állok hozzá,csak mostmár nem a nevelésre szoruló kisgyermeket látom benne,hanem egy nagylányt akit a saját ösvényén igyekszek szelíden vezetni.Meghagyom a saját életterét de,bevonom a háztartásba,segít bevásárolni,stb.számára ezek komoly felelősségteljes dolgok,mert ezekkel egyedül bírkózik meg.Nekünk felnőtteknek nem nagy kaland,de nekik igen...kiválaszthatja a ruháját,de figyelnie kell arra,hogy színben,anyagban passzoljanak,megmondhatja milyen hajat készítsek,ha időben felkel,nálunk a tanulás nem gond,szereti,de megesett,hogy nem volt kedve gyakorolni sőt elmismásolta a házit,nekem a hétvégén nem volt kedvem sütit sütni annyit,hogy neki is jusson.A következő héten gőzerővel pótólta be a lemaradást,hogy hétvégén nekem is legyen kedvem..:)Ez még beválik,majd ha ráun a sütire keresek mást amivel sakkban tarthatom.
Veszekedni is szoktunk,ha pl. a szennyese az ágyán hever,ilyenkor elmagyarázom neki;),hogy nem a csicskája vagyok,mivel nem volt a többi között mossa ki magának amit ott hagyott.De ezek csak apróságok és nem rosszabbak,mint amit tőlem elvártak a szüleim.Egyébként még mindig sokat bújik és,ha valami tényleg fáj,akkor kéreckedik még ölbe is.:)
9 évem koromtól rendszeresen menstruálok, szóval ez már bőven a kamaszkor :)
Tanácsok: sok türelem, szeretet, de kellő következetesség, máskülönben be fogsz golyózni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!