Hogyan legyek kellemes személyiség? 15/L
Igazából egészen harmadikos koromig bármiféle erőlködés nélkül kedves voltam, és szerettek az emberek. Aztán negyedikben(10 évesen) valahogy elkezdtem egyre bunkóbb lenni, valahogy tisztán emlékszem, ahogyan Anya azt mondja, hogyha tovább folytatom ezt a stílust, akkor nem fognak szeretni az emberek, és tényleg, egyre jobban eltávolodtak tőlem.
És annyira igyekszem kedves és megértő lenni, egyszerűen nem megy, egy kicsit nem figyelek, és már bunkó is vagyok, és eszembe sem jut mosolyogni.:[ Szóval eljutottam arra a szintre, hogy állandóan csöndben vagyok, mert lassan már félek megszólalni, nehogy valaki rosszat gondoljon rólam.
Nem mondom, hogy most utálnak az emberek, mert nem, egyszerűen csak semleges vagyok, pedig szeretnék az lenni, akinek szívesen elmeséljék az örömüket-bánatukat..
És tudom, hogy mik a viselkedési hibáim, valahogy nem bírom magam megváltoztatni.:( Mit csináljak?
Nagyon megköszönném a válaszokat, nem akarok öregkoromra olyan néni lenni, akitől menekülnek a gyerekek..:[
Legyél kedves, segítőkész, és kezdeményezz. Néha menj oda valakihez, és kérdezd meg, hogy segíthetsz-e neki valamiben. (Fiatalabb testvérednek a tanulásban, szüleidnek a házimunkában, osztálytársaknak háziban, szomszédnak kerti munkákban stb.)
Gyakran kérés nélkül is segíts, pl. mosogass el, amikor ez nem is a te dolgod lenne.
Legyél mindig kedves, köszönj érthetően, nézz az emberek szemébe, mosolyogj (ha csak egy nagyon halvány mosollyal kezded, kezdetnek az is tökéletes), köszönd meg a dolgokat... stb.
Először is ne kezeld tényként, amiket állítasz magadról! Főleg ha lehetséges, hogy csak egy önkorlátozó hiedelem. A tények makacs dolgok. Bármit hiszel, bárhogy látsz dolgokat, bárhogy tekintesz dolgokra, a tények köszönik, maradnak, amik voltak. Vadássz tényekre, és önkorlátozó hiedelmekre. Pár szép nap után mázsákkal könnyebb leszel. Sajnos az iskolai tanítás csak a ráépülő típust tartalmazza, pedig a harmóniához legtöbbünknek egész sor megszokott, soha meg nem kérdőjelezett dolgot kell megkeresnünk magunkban, hogy megkérdőjelezhessük. A harmónia mindig kevés hangból áll...
Tudom, eléggé általános megoldás, de épp ezért jó: tartósabb, mert a jövő személyiség-fejlesztésére is kiterjed. Nem mellesleg ez könnyebb, mint a "felszíni következményeket" próbálni orvosolni mindig. Tényekről megbizonyosodni, tehát "csak elhitt" dolgokról kideríteni, hogy tényleg-e, az önkorlátozó hiedelmekkel indítva, hogy haladj is. Ez "a" termékeny szemlélet.
Előző vagyok. Bocis, most látom, hogy lány vagy.
Mély dekoltázs, rövid szoknya vagy extrém feszes cicanaci, egy finom parfüm, a beszélgetésben legyen egy kétértelmű kijelentésed és le se fogja szarni senki mit beszélsz. Már ha fiú társaságban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!