Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minden munkahelyen ilyenek az...

Minden munkahelyen ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés

Nyaron fejeztem be az iskolat, kulfoldon, es ot ev utan haza jottem! Gyorssan munkat is kaptam.

A kollegaimmat viszont egyre jobban nem kedvelem.

Az elso idokben nagyon jo volt, de ahogy telik az ido egyrre rosszabb. Puszival koszonnek egymasnak, egyutt kaveznak,ebedelnek de ahogy az egyik kiteszi a labat, rogton kibeszelik, lehordjak mindennek. Aztan meg a szemebe mosolyognak. Ha valaki valamit elront, nem segitenek neki, hanem szaladnak a vezetohoz bearulni. Esetleg par percet kesik valaki hangosan koszonom, hogy na te is megjottel? - azert csinaljak ezt a baratjukkal hogy a vezeto vegye eszre hogy kesett.

Angolul beszelunk a munkahelyen es kinevetik egymast ha valamelyik teved valamit.

A noverem azt mondja minden munkahely ilyen, barhova is megyek!

Igaz ez? A ti munkahelyetek milyen?

2012. okt. 5. 07:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem írtad, milyen munka, de azt tapasztalom, hogy az olyan helyek ilyenek ahol

- Olyan a munka, amit nagyon nem szeretnek, nem kapcsolódik a végzettségükhöz, és szinte bárki el tudná végezni (pl. ügyfélszolgálat)

- Sok a nő

- Multicég, a vezetőség erőlteti a csapatszellemet.

Mert amit leírtál, az nálunk dettó ugyanez volt, a végén már gyomorgörccsel, hányingerrel jártam, be. Most itthon vagyok a gyerekekkel, de nem tudom, mi lesz, ha visszamegyek. A férjem közben mérnök, a szakmájéban dolgozik, csupa férfi között, és náluk még csak hasonló sincs. Nem a barátai a kollégái, ritkán járnak együtt valahova, de nem is céljuk a másik kikészítése.

2012. okt. 5. 08:05
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon igen - ezért tart itt az ország.
2012. okt. 5. 08:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Marha jó, hogy épp akkor tették át a kérdésedet az idióták másik kategóriába, miközben írtam vagy küldtem neked a kommentemet, így jó hosszú szöveg kárba ment!

Akkor tömören:Nálam 4-ből 3 melóhely ilyen volt.Rájöttem, hogy mindenkivel meg kell tartani a 3 lépés távolságot, beszélgetni maximum az időjárásról érdemes és minden kérdéssel, panasszal a főnökhöz érdemes fordulni kizárólag.Az idióták piszkálódására reagálni semmiképpen nem szabad, rezzenéstelen arccal semmibe kell venni az ilyeneket.

Lehet, hogy ez a fajta munkahelyi mentalitás hungarikum, de valóban olyan, mintha dedóba menne az ember..

2012. okt. 5. 08:16
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem nagy ceg, 28 an dolgozoja van fele-fele aranyban majdnem. Divattal foglalkozunk, nagyreszt diplomaval rendelkznek, vagy epp tanulnak meg.

Amit meg nem ertek, az az hogy folyton mondogatjak egymasnak hogy mondjon fel keressen masik munkat, ne maradjon itt, szoval ,,bujtogatjak,, (azt hiszem igy mondjak) egymast. Kozben meg kiemelkedo a fizetes az atlaghoz kepest, es csak a ketszunseguk miatt nem jo (nekem) a legkor.

2012. okt. 5. 08:16
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen sajnos legtöbbször. Volt már olyan munkahelyem ami nem ilyen volt, de több volt ami igen.

Ennél már csak az a rosszabb, ha esetleg még ügyesebb, vagy tehetségesebb, vagy szebb? vagy náluk, tisztára mint az oviban, főleg ha ezt mások is észreveszik netán a főnök akkor szörnyen rád tudnak szállni.

Ne próbáld meg megnevelni őket nem megy.

Viszont nem kell teljesen kikészítened magad, ha van valami munka szempontjából is jobb lehetőséged hátha találsz olyat ami nem ilyen. Amit az előző írt a sok nő az feltétlenül igaz, a pasik nem ilyenek.

2012. okt. 5. 08:17
 6/10 Antimod ***** válasza:

Nálunk azért nem ennyire rossz a helyzet, de a sok nő közül szinte naponta van, aki kiborul valamilyen beszólástól. Ehhez még hozzájön a rengeteg munka / kevés ember nem éppen ideális esete, így mindenki stresszes, túlterhelt és ebből kifolyólag türelmetlenebb. Próbálják kompenzálni, de sajnos nem mindig sikerült (nekem sem).

Nem tudom, ez mennyire általános, de a legtöbb cégnél nincs annyi ember, amennyire szükség volna, és ez előbb-utóbb konfliktusokhoz vezet.

2012. okt. 5. 08:41
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Minek jöttél haza, te isten barma?! Én vissza nem jöttem volna ebbe a pusztulatba!OMG...-_-
2012. okt. 5. 09:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos, ahol ötnél többen dolgoznak, ott ez gyakran előfordul.

Egyre gyakoribb lesz, mert mindenki két kézzel kapaszkodik a munkájába, mert bárki bármikor kikerülhet az utcára, megy a rivalizálás, a hajtás, pláne, ahol teljesítmény szerint fizetnek, mint pl. az én munkahelyemen. mindenki igyekszik átgázolni a másikon, harácsol...

Ahol nők vannak, na ott meg végképp megy a szarkavarás, pláne, ha fiatalok.

Én is előbb utóbbb olyan helyre akarok majd menni, ahol kevesen vannak illetve nem teljesítménybér van, mert ez a lehető legrosszabb.

2012. okt. 5. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van. A mi szervezetünknél is van két összeszövetkezett, kígyó természetű, főnököknek csontig benyalós, másokat hátba támadós kolléganő. Most épp nem engem fúrnak, hanem egy másik kolléganőt, akit nagyon sajnálok e miatt, mert jó munkaerő, meg kiteszi a lelkét odabent, van, hogy egyszerre 3 embert helyettesít. De engem is kibeszélnek a hátam mögött, tudok róla. És nem tudom, mit lehet tenni ellenük. Legszívesebben kiszúrnék velük valahogy, de nem tudom hogyan.

Az a baj, hogy vannak becsületes emberek, akik munkával próbálják az elismerést megszerezni, mások meg..... pffffff. Nyalással, fúrással, stb. Miért kell ilyen kígyónak lenni?

2012. okt. 5. 15:07
 10/10 anonim ***** válasza:
A kígyók is szoktak hibázni, ezt kell lesni és ha bakiznak, óriási cirkuszt kerekíteni belőle, ügyesen.
2012. okt. 5. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!