Hogyan tudnám növelni az önbizalmamat, ha mostanában mindenki leszól?
Iskolás koromban sokat csúfoltak mert pattanásos voltam, nagyon megmaradt ez bennem a mai napig.A pasik se néznek meg csak nagyon ritkán.Van párom már évek óta együtt is élünk, de néha jó lenne ha kapnék egy két dícséretet, bókot mint más nők.Szoktam csinosan és lazán is öltözködni.A hajamta már két éve nem festem, régebben volt már minden színű, most csak sima barna.Nem vagyok kövér se sovány.Van mellem is, fenekem.Nem vagyok az plázacica na ez a lényeg.
Sajnos nemhogy dícséretet nem kapok másoktól(néha a páromtól kapok), hanem inkább beszólásokat, hogy kövér vagyok, ronda vagyok, nem vagyok elég dekoratív stb.Egyébként a szépségszakmában dolgozom.A munkahelyemen is mikor felvettek volt egy ember(férfi)aki mondta a főnökömnek, hogy ne engem vegyenek fel hanem inkább az ismerősét mert az csinos..én meg nem.Végül engem vettek fel szerencsére.Ja és nem vagyok egy mosolygós típus, aki úton útfélen vigyorog mindenen, már ezt is megkaptam.
1. próbálj meg mosolyogni
2. szerezz be egy új pasit (ha a mostani eleget dícsérne nem zavarna, hogy mások nem)
3.Kik szólogatnak be, idegenek?
Soha senki nem fog többre becsülni téged, mint amennyire magadat becsülöd. Ha a környezetedtől várod a bátorítást, csalódni fogsz. Nincs ember, aki megérdemelné, hogy adja a véleményére ebben.
Hiszen soha, senki nem született még, és nem is fog soha senki születni az egész világon, aki te vagy. Ezért nem is kell versenyeznünk.
Azért is szállnak ennyire rád, mert hagyod magad. Szólj vissza nekik nyugodtan, attól ne félj ha megsértődnek, hiszen gondolj bele: ők nyugodtan sértegethetnek téged, de te nem védheted meg magad?
Nekem is vannak olyan lány/nőismerőseim akik keveset mosolyognak, kicsit teltebbek az átlagnál, mégis jóban vagyok velük és egyikükkel sem szemétkedek, mert egyszerűen nincs igényem arra, hogy szemétkedjek, és a kollégáim/barátaim is ilyenek. Ebből kiindulva elég sok tahó ember vehet körül, így visszautalnék az első bekezdésre, vagyis hogy ne hagyd magad!
"Kövér vagy" - nézőpont kérdése. Van egy olyan távolabbi ismerősöm (férfi), aki ha azt látja, hogy egy csajnak van melle, akkor már azt mondja rá, hogy kövér.
Egy szó mint száz, h*lyék mindig is lesznek, ha megmutatod, hogy veled nem lehet packázni akkor kevesebb vizet fognak zavarni a jövőben.
A munkatársaiddal ne foglalkozz, mindig lesznek köztük hülyék. A családod az elég szomorú, normál esetben egy család nem csinál ilyet, én nem mondanám, hogy szólj be nekik, inkább csak finoman kérdezz meg örülnének-e ha mondjuk folyton öregnek hívnád az anyukád, vagy a nagymamád.
A kövér valóban nézőpont kérdése és ha csak nem extrém méretekről van szó semmi köze ahhoz, hogy csinos vagy-e vagy sem.
Az önbizalom az tőleg függ, de igazából szerintem úgy lehet növelni, ha valamilyen külső hatást elérsz.
Pl. ha szeretsz sportolni próbálj ki valami újat, mosolyogj nyugodtan pasikra, vissza fognak mosolyogni, kérdezd meg a vendégeid elégedettek-e azzal amit csinálták, és vedd komolyan a dícséretet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!