Amikor a Holokausztról van szó, akkor miért reagálnak sokan úgy, hogy megint a zsidók?
Most volt a tévébe Anne Frank naplója alapján egy film. Eszembe jutott, hogy sokan a Holokauszt hallatán egyből elkezdik a zsidókat szidni. Nem értem ezt a felszínes viselkedést, miért csak annyi jön le a dologból, hogy megöltek 1 millió zsidót. A Holokauszt rámutat az emberi gonoszság határtalanságára, függetlenül kultúrától, bőrszíntől, származástól.
Lehet mondani, hogy máshol nagyobb vérontások voltak, de nem ez a fontos. Bármelyiket fellehetett volna kapni, a lényeg az üzenet amit akarattal, akaratlanul is közvetít. Az emberek mégis csak a felszínt látják, hogy süllyedhettünk idáig mi emberek?
Oké, akkor okuljunk bármelyikből... Tényleg, nem a nép számít, vagy hogy ki tette. Akkor te miért konkretizáltad??? Miért jöttél rögtön a zsidókkal? Miért nem mondtad simán csak azt, hogy népírtások?
Bocsi, de itt te vagy a hülye, nem mi. Te csak azt nyomod, amit olvastál a kamugép tankönyvekben, meg amit a filmekben hallasz, de semmi háttértudásod nincs.
Na végre egy normális válasz, köszönöm.
Azért jöttem a Holokauszttal, mert ahogy írtam ez alapján vetődött fel bennem a kérdés (de ezt egyszer már leírtam. Nem olvastam róla könyveket, ez egyszerűen a véleményem és lehet, hogy nincs róla elég háttér tudásom, de, ha az emberek csak olyan dolgokkal foglalkoznának amiről mindent tudnának eléggé furcsa világban élnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!