Amikor a Holokausztról van szó, akkor miért reagálnak sokan úgy, hogy megint a zsidók?
Most volt a tévébe Anne Frank naplója alapján egy film. Eszembe jutott, hogy sokan a Holokauszt hallatán egyből elkezdik a zsidókat szidni. Nem értem ezt a felszínes viselkedést, miért csak annyi jön le a dologból, hogy megöltek 1 millió zsidót. A Holokauszt rámutat az emberi gonoszság határtalanságára, függetlenül kultúrától, bőrszíntől, származástól.
Lehet mondani, hogy máshol nagyobb vérontások voltak, de nem ez a fontos. Bármelyiket fellehetett volna kapni, a lényeg az üzenet amit akarattal, akaratlanul is közvetít. Az emberek mégis csak a felszínt látják, hogy süllyedhettünk idáig mi emberek?
"Lehet mondani, hogy máshol nagyobb vérontások voltak, de nem ez a fontos"
És miért is nem fontos ez??? Ne haragudj, de kezd unalmas lenni, hogy még a csapból is a holokauszt folyik, de az örményírtásról, a szovjet gulagokról, az indiánok szinte teljes kiírtásáról, akár az inkvizícióról és még sorolhatnám pont megfeledkezik mindenki. Mert abban nincs akkora pénz, mint a holokausztban.
*6 millió zsidót öltek meg
Azért olyan fontos,kedves első válaszoló,mert az embereknek tudniuk kell,hogy ilyen dolgok bármikor megtörténhetnek újra. És itt nem csak a zsidókról van szó! A homokosokat,nyomorékokat,fogyatékosokat is megölték,elgázosították. Én sose süllyednék olyan szintre,hogy egy vallási csoportot elítéljek a nagy SEMMIÉRT.
Nem arra értettem, hogy a többi népirtás nem fontos, hanem, arra, hogy mindegy, hogy melyikről van szó többet. Nem az a lényeg, hogy az örmény, indán vagy zsidó, hanem az, hogy ember és az, hogy okulnunk kéne a történtekből, de a többség nem ezt teszi.
"...az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Ő az egyetlen aki azért okoz fájdalmat,mert örömét leli benne."
Mark Twain
"Lehet mondani, hogy máshol nagyobb vérontások voltak, de nem ez a fontos."
Neked nem fontos a többi? Ha a te nagyapádat a magyarországi komcsi zsidók ölték volna meg, akkor te sem a holokauszt miatt siránkoznál!
A kettős mérce nagyon bosszantó, a kommunista Biszkut felmenti a "magyar" bíróság, míg a holokauszt ügyben sokkal kisebb bűnösökről hetekig ugat a kereskedelmi média híradója.
A holokauszt a zsidók problémája, amit mellesleg ők idéztek elő a háborúk előtti viselkedésükkel, gyakorlatilag maguknak köszönhetik, amit kaptak. Ez olyan, mint ha egy bűnözőt sajnálnál, mert le kell tölteni a büntetését "szegénynek".
A magyaroknak sokkal nagyobb problémája az ország 2/3-ának elvesztése, mégsem jajveszékelünk miatta minden nap!
Ha kicsit lejjebb olvastál volna láttad volna, hogy mire értettem a kiemelt részt. Újból nem írom le.
"A magyaroknak sokkal nagyobb problémája az ország 2/3-ának elvesztése, mégsem jajveszékelünk miatta minden nap!"
A magyarok többsége azt sem tudja mi fán teremt a Trianon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!