Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csendháborítás a játszótéren?...

Csendháborítás a játszótéren? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

A házunk előtt van egy játszótér és borzasztó amit ott folyik... Artikulálatlan üvöltés és folyamatos sikítás (sikító verseny, hangos zene hallgatása, stb.).

A gyerekek kisiskolások vagy még kisebbek, általában a szülők is ott ülnek a padon, de fülük botját sem mozdítják, vagy még hangosabban üvöltenek, hogy ki mit csináljon vagy ne csináljon...

Ezek a kicsi gyerekek éjszakába nyúlóan üvöltöznek odalent. Nyáron előfordult, hogy fél 10-ig is lent voltak, de iskola időben is, minden este 7-8kor még lent hangoskodnak.

Mégis én érezném magam hülyének, ha odamennék egy játszótérre, és azt mondanám, hogy ne hangoskodjanak, hiszen épp arra való egy játszi...

(Bár hozzáteszem, mikor én voltam ennyi idős, úgy kb. 10 éve, ha meghallották a hangunkat, azonnal haza kellett menni és jó ideig nem is volt játszótérre rohangálás, az esti mese pedig a lefekvés idejét jelezte...)

És úgy sejtem hivatalos helyeken is félnótásnak néznének, ha csendháborítást jelentenék egy játszótér miatt...

Nyáron egy szót sem szóltam, mert mégis csak nyár van, de az iskolakezdéssel sem múlt el a probléma.

Lehet erre valami békés megoldás, vagy mindenképp konfrontálódni kell a szülőkkel, ha valami változást szeretnénk?

2012. szept. 29. 19:18
 1/2 A kérdező kommentje:
azt hiszem rossz kategóriába írtam.. bocs..
2012. szept. 29. 19:37
 2/2 anonim ***** válasza:
30%

Nézd, a játszótér a gyerekek sportpályája. Máshol ne is szaladgáljanak és üvöltözzenek, de valahol ki kell tombolni a mozgásigényüket.

A focipályán sincsenek csöndben sem a játékosok, sem a szurkolók. Ott miért kell üvölteni? :-)

Egyszer azt is olvastam, hogy a gyerek fejlődéséhez fontos a szabad levegőn való üvöltve rohangászás, hogy a tüdő megfelelően ellássa oxigénnel a szerveket.

Szóval bizonyos időpont után tényleg ne legyen hangzavar, de a játszótér ebben az esetben a rendeltetésének megfelelően van használva.

2012. szept. 29. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!