Nem érzitek úgy, hogy az apród.hu reklámja lealacsonyító és diszkriminatív?
Figyelt kérdés
Egy achondroplasiás (törpe) egyén szerepel benne, akit -számomra- degradálva apródnak neveznek. Tekinthetjük úgy is, egy fogyatékkal élő ember nem teljes értékű (bankjegy?), hanem csak "apró" a társadalom számára.
Az említett reklám: http://www.youtube.com/watch?v=Y2an9PXNQdg&feature=relmfu
2012. szept. 29. 09:14
1/11 balazs00xx válasza:
van benne valami, bár szerintem ők ezt inkább vicces szemmel gondolták,.. minden esetre én nem érzem úgy:)
2/11 anonim válasza:
Nagyon nem érzem úgy, engem inkább irritál az a kis majom, ahogy kacsint.
Te meg látom nagyon unatkozol....
3/11 anonim válasza:
Mit foglalkozol vele, ha az achondroplasiás (törpe) egyén elvállalta és pénzért szerepel a reklámban?
4/11 MRC31 válasza:
Szerintem csak Te érted félre, ki lehet érezni, hogy nem a törpére mondják az apród-ot, ő csak eljátszik egy reklámszerepet. Sokkal inkább van arról szó, hogy az apró dolgok amiket eladnak majd megvesznek a személyek az pörög az apród.hu által. Az apród szónak főnevi vonatkoztatása meg jelentette régen azokat akiket lovaggá válásuk előtt főuraknál neveltek illetve tudtommal a céheknél tanulókat is hívták apródnak. Nincs a szónak negatív tartalma.
5/11 anonim válasza:
Szerintem se volt szerencsés választás ez az "apród", mondjuk hozzá kell tenni azt is, hogy ennek az oldalnak valahogy mindig sikerül béna reklámokat csinálni, kár.
6/11 anonim válasza:
Teljesen igazat adok a kérdezőnek...no és ez? http://www.youtube.com/watch?v=dT0uIYvm9Lw
botrányos
7/11 anonim válasza:
Miért baj,hogy törpe a főszereplő?
8/11 anonim válasza:
Kövezzetek meg, de én nem érzem lealacsonyítónak. Ahogy az apród kifejezést sem degradálónak. Viszont ha achondroplasiás lennék kiakadnék rajta, hogy miért kell ezt ennyire túllihegni. De lehet, hogy rosszul gondolom és másképp lenne, ezt már nem fogom megtudni. Törpék egyébként nyilatkoztak már ez ügyben? Ők sértőnek találják? Mert akkor fejet hajtok természetesen és nem vitatkozom. Még nem hallottam róla, hogy tüntetést szerveztek volna.
9/11 anonim válasza:
Az, hogy nincs valaminek nagy negatív visszhangja, nem feltétlen jelenti azt, hogy egy normális, teljesen elfogadott és korrekt dolog.
10/11 anonim válasza:
Nem érzem azt.
Az apró szóból lett gondolom egy ilyen méretű figura beválasztva.
Én sokkal jobban kiakadok a halom szexuális felhangú reklámon, nem csodálom, hogy a 40 kg vaságyas nők zsírdisznónak érzik magukat és a férfiak is meg vannak hülyülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!