Nem "diszkriminatív" lépés a kormány részéről az "eb-adó"? Miért nem fizetnek a kanári, tengerimalac, ékszerteknős, stb tulajdonosok is?
Én még olyat nem hallottam, hogy egy elszökött ékszerteknős halálra mart volna gyereket.
Egyébként épp most olvastam, hogy Vácon például nem tervezik bevezetni az ebadót. Ennek az adónak a bevezetése (is) önkormányzati hatáskör.
De igen, diszkriminatív. A bevezetésének oka nyilvánvalóan a bevételnövelés. És azért pont ebadóból, mert azt még le lehet nyomni az emberek torkán.
A nyilvántartás meg a kártérítés szerintem bullshit. Ha nyilvántartást akarok csinálni, akkor azt mondom, hogy emberek, aki dec. 31-ig nem regisztrálja be a kutyáját, az büntetést fizet. Esetleg a regisztrációnak legyen egy 100 Ft-os díja, amiért a Gizike bepötyögte a gépbe a kutya adatait.
Különben is milyen nyilvántartás az, ahonnan bizonyos fajták eleve kimaradnak?
Egyébként szerintem nem kell aggódnod kérdező, az ebadó csak a kezdet, alig szokjuk meg, jönni fog a macska, kanári, ékszerteknős adó is. Ilyen szempontból okosan játszik a kormány, tudja hogy az ebadóért még nem fognak háborogni a tulajok (mert ilyen régebben is volt), később meg azzal az indokkal, hogy ha a kutyák után kell, a nyuszik után miért ne kelljen, le lehet nyomni a lakosság torkán a többi adót is.
Ez hogy magyar kutyafajta mentes az adózás alól az hülyeség.
Egyrészt a törvény felsorol 5-7 magyar kutyafajtát amire nem vonatkozik az adó, de ennél több magyar kutyafaj van és azok nincsenek a listában, ergo hiába magyar kutyafajta ugyanúgy kell érte az adót fizetni.
A másik, hogy akinek a listában szereplő magyar kutyafajtája van, de nincs könyve róla, az hogy bizonyítja hogy az a kutyafaj?
Sehogy.
Pénz pénz pénz erről szól a dolog.
Viszonylag kevés város van a világon, amit a tengerimalacok és ékszerteknősök szarnak úgy tele, hogy mindig a lábad elé kell nézned. Nem mondom, hogy ez az oka az adónak (lásd még hamburgeradó: ha valami magasröptű ideológia nevében olyan törvényt lehet hozni, ami mellékesen pénzt is hoz az államnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy eleve a bevétel volt a célja vele), de emiatt lehet a köznépet jobban hangolni a kutyások ellen, mint a hörcsögtartók ellen, és az se utolsó szempont.
(ja és még ha tényleg a köztisztasággal indokolnák is, akkor is leshetnéd, hogy mikor fordítják az ebből keletkező bevételt az utcák takarítására mondjuk...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!