Mit szóltok a "drog-gyorsteszthez"? Igazoltatáskor az utakon az alkholszonda mellett egy vattába is bele kell nyalni?
nagyon durva, remélem ebbe azért még emberjogi ill. adatvédelmi szervezetek bele fognak szólni, eddig csak anonym módon csinéálták, de állítólag rendesen be akaják vezetni ahogyan az alkholszondát. A drognak minősített szerek mellett nyugtatókat, altatókat, antidepresszánsokat is kimutat. Azért megálljon a menet, ha jól tudom az egészégi állapot az egyik legnagyobb és legbizalmasabb "magántitok" jogilag is, azaz sztem ez felháborító. Én meg vagyok döbbenve, bár nálunk ugye semmi nem meglepő már. UNDORÍTÓ
Ti mit szóltok?
"...ha otthon drogozik, az épp úgy kimutatható, ne viccelj, a legenyhébb füves cigi is minimum egy hétig ott van benned kimutathatóan, ill. hajban tovább, szóval nem ilyen egyszerű ez a kérdés, hogy vezetés alatt ne drogozzunk..."
Bocsi, de úgy tudom, hogy otthon a kis magányodban is TILOS drogozni!!! Mióta lehet törvényesen füves cigit szívni???... 8-o
És lehet, hogy a magánügyed az, hogy altatókat vagy nyugtatókat szedsz, de ha ezekkel a gyógyszerekkel autót vezetsz, attól a pillanattól kezdve ez már nem a magánügyed, hanem bűncselekmény!
Az sem igaz, hogy "ennek alapján senki nem ülhetne a volán mellé", mert én sem szedek semmiféle gyógyszert (altatót, nyugtatót, antidepresszánst), sem a férjem!
Ha mégis előfordult olyan, hogy erős fájdalomcsillapítót szedett be valamelyikünk (pl. fogfájásra), akkor természetes volt, hogy nem ült be vezetni ilyen állapotban.
ÉS : nem drogozunk, nem füvezünk!!! (Lehet, neked ez furcsa, de nekünk meg ez a természetes.)
Igen! Én örülnék neki, ha olyan se ülhetne a volánhoz, aki múlt héten drogozott, illetve füvezett! :]
Alapból, ez egy jó elképzelés LENNE. Támogatom azt, hogy aki valamilyen szer hatása alatt áll ami befolyásolhatja az ítélőképességet/reakció gyorsaságát, az ne vezessen. Ha meg mégis ezt tenné, akkor számítson kemény szankciókra.
A gond itt azzal van, amit a kérdező is próbált megvilágítani. Ezen anyagok közül, van amit a teszt több akár több hétre hátramenőleg is kimutat, és pozitív teszteredményt eredményez. Ez egy elég aggályos dolog. A szer már rég nem hat, a teszt mégis pozitív, és a vezető mégis retorziókra számíthat.
Majd ha lesz olyan gyorsteszt, ami csak a szerek hatása alatt ad pozitív eredményt, akkor ez az ellenőrzésforma teljesen korrekt és jogos, addig viszont semmiképpen nem az. S jelenleg tudtom szerint nem létezik megbízható ilyen jellegű gyorsteszt.
Már bocsáttassék meg, de ha én az Andrássy úton homoszexuális kapcsolatot létesítek egy kiskorúval, akkor két dolog van jelen:
1. Pedofília, amely betegség
2. Homoszexualitás, amely különösen szenzitív adat adatvédelmi szempontból.
Tehát ha BÁRKI ezt szóvá meri tenni, akkor én jogosan mondom, hogy szenzitív adatokkal élt vissza? És abszolút jogosan háborodok fel, hogy mire fel? Meg mi köze a rendőrnek hozzá?
Azért álljékmármegazagyászmenet! Bódítószer hatása alatt nem lehet vezetni. Ezt mondja a KRESZ. A droggyorsteszt pedig azt mutatja ki, hogy az adott illető volt-e ilyen szer hatása alatt. Ebben semmi elítélendő nincs. Az alkoholszonda is mér bizonyos esetekben tévesen pozitív eredményt. Ekkor majd a vérvétel tisztázza. Ha valaki drog hatása alatt állt akár két hete, az sem teljesen "egészséges", és büntetni sem fogják, ha vállalja a gyógykezelést.
A rendőrségnek joga van autóvezetéstől függetlenül drogtesztet csináltatni az adott állampolgáron. Ehhez nem kell volán mögé ülni. És ezzel semmiféle szenzitív adata nem sérül, mert Kiss József törzsőr HIVATALOS eljárásban jut a szenzitív adathoz, és ezt a szenzitív adatot is csak hivatalos eljárásban használhatja, így ezt ő ha elkotyogja eljáráson kívül az már más ügy.
Tehát személyiségi jogok alapján ABSZOLÚT NEM AGGÁLYOS felfedni egy hivatalos eljárásban a szenzitív adatot, ha az RELEVÁNS.
A hozzáállások többsége annyira magyar .....
Főleg azt bírom, hogy az elmebeteg se vezessenek ... Ember! Amikor a magyarok 98%-a elmebeteg, én komolyan nem tudom, itt ki fog vezetni :)
Na az a fogfájós dolog "enyhe" túlzás azért ...
Egyébként pedig egyik válaszoló megmondta a lényeget, azaz ha lesznek olyan gyorstesztek amelyek percre pontosan megmondják akkor oké, de így hogy visszamenőleg egy hete szívott akármit is kimutatja ugyan úgy mintha akkor szívnám, na nem, ez így nem okés.
Gógyszerekkel meg főleg, érdekes hogy itt csupa klassz ember kerül elő, mert én csak azon lepődök meg hogy a gimi 90 %-a ahol tanítok pl rendszeresen nyugtatókon, feszültségoldókon él, ill. elég sokan szednek antidepresszánsokat, de ehhez elég más statisztikai adatokat is megnézni, Magyarország majdhogynem élen jár ebben, ehhez hozzá adom azt, hogy egy hétvégi buliban a fű természetesebb mindenhol mint a whiskey vagy a coca cola, na akkor oda lyukadok ki, hogy el se tudom képzelni, az itt válaszolók melyik bolygón élnek.
Továbbra is kitartok amellett, hogy Kiss József r. főtörzsnek qqurvára semmi köze ahhoz, hogy van-e bennem feszültségoldó mert éppen xar napom volt.
Eszméletlen, komolyan ...
Na angol, francia példákat ne hozz, tudom én azt jól, de azt is tudom, hogy még elterjedtebb ennek ellenére pl a fű mint nálunk, sőt nyugaton a keményebb drogokkal is előrébb járnak. Láttam én már Amsterdamban olyat, hogy a gyerek az utcán lőtte magát ... és ez nem volt ritka, nem volt meglepő ...
Úgyhogy hagyjuk a nyugatot, már csak azért is, mert tudod lehet hogy ott nekem se fordulna meg a fejemben az, hogy a magánadataim kinek a kezébe kerülnek, de mindez egy diktatúra keretein belül kicsit másképpen értelmezendő.
Mindenki úgy ítélkezik, hogy semmiről sincs fogalma....
21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!