A nővérem kislányát Takács Kincsőnek fogják hívni, szerintetek és szépen csengő név?
kedves utolsó!
Nem,nem változtat semmi,de véleményekre kíváncsi lehetek,nem?
Azért írtam,hogy eldöntötték,mert nem szerettem volna,ha ötletként más neveket felsorolnak.
Köszönöm mindenkinek,aki válaszolt a kérdésemre.Nem baj a kritika,az is érdekel!
Köszi 10-es a véleményedet!
A 9-es válaszolónak szántam az előző megjegyzést,nem neked!
Szerintem meg szépen hangzik így együtt, és eleve szép név a Kincső. Nekem nagyon tetszik így.
30 hkm
Túllépnétek végre ezen?
Nem azt írta a Kérdező, hogy ne írjon neki, akinek nem tetszik, hanem azt, hogy ne javasoljatok másikat, mert a tesójáék már eldöntötték. Alaposan el kellene olvasni a kérdés alatti sorokat, esetleg a későbbi kommenteket is a kérdezőtől.
Önmagában a Takács és a Kincső is szép nevek. Együtt nekem sok a cs betű, és sajnálom szegény kislányt, mindenki rajta fog röhögni, amikor bemutatkozik, hogy Takác Kincő. A gyerekek kegyetlenek, ha csak kicsit nem ejti tisztán, már bántani, csúfolni fogják, és ez a gyerekkori csúfolás a felnőttkori önbizalmára is hatással lehet. Ha pedig valakinek nincs elég önbizalma, képtelen lesz kiegyensúlyozott párkapcsolatra, mindig alárendeli magát annak, hogy másoknak megfeleljen.
Én az r betűt ejtem nem tökéletesen, és hiába jártam logopédushoz, még mindig lehet hallani. Nem feltűnő már szerencsére, de egy kicsit észrevehető. Engem is csúfoltak, és nagyon nehezen fogadtam el a beszédemet.
Persze a cs-t könnyebb korrigálni adott esetben, mint az r-et. De kisgyerekként a cs-t is nehéz tisztán ejteni.
Köszi mindenkinek,aki a kérdésemre válaszolt.
Írtatok olyanokat,ami nekem nem jutott volna eszembe.
Az unokatesóm annak idején a Csonka Krisztinán hezitált,mert a vége és az eleje miatt nehogy csúfolják "Ka-Ki".Én erre nem is gondoltam.
Sajnos a gyerekek mindenkit tudnak csúfolni,ez alapján nehéz lenne választani...
Én ezeket a neveket javasoltam annak idején a tesómnak:
Róza,Hanga,Júlia,Hédi,Léna.
Ezek közül nem tudom van e olyan ami szép cseng együtt.
Aki esetleg válaszol nekem erre megköszönöm,kíváncsi lennék most már ezekről mit gondoltok!
A "Takács Kincső" név már többszörösen foglalt... (Google)
Ettől még nagyon szép név, csak éppen azt a célját veszíti el, hogy egyedi legyen, mert gondolom, hogy ez volt a célja a nővéredéknek. Ha két keresztneve lenne, az is lehetne szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!