Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire "gáz" az, hogy nem...

Mennyire "gáz" az, hogy nem akarok elvegyülni velük és kivonom magam a közös dolgok alól?

Figyelt kérdés

Most kerültem ki a főiskoláról, és ahhoz hogy továbbtanuljak kell még egy nyelvvizsga, úgyhogy beiratkoztam egy OKJ-s képzésre, ahol a szakom mellett nyelvet is tanulhatok.

A csoporttársaim szinte kivétel nélkül most kerültek ki a középiskolából, ami eléggé látszik. Nagyon gyerekesek és semmi életcéljuk nincs, azt hiszik övék a világ és eszméletlenül beképzeltek (tisztelet az 1-2 kivételnek).

Van 1-2 kommunikációs óra, ahol az van ránk sulykolva, hogy ismerjük meg egymást, legyünk barátok stbstb

Na most engem a gyerekességük miatt sem érdekelnek a többiek, meg amiatt sem, hogy áprilisban, ha már nyelvvizsgáztam, ott hagyom a sulit.

A csoportból senkit nem tudok úgy elképzelni, mint lehetséges barát, mert már most látom, hogy mennyire különbözök mindegyiktől... Ezért kivonom magam a közös iskolás tevékenységekből és a kommunikációs órákról is igyekszem hiányozni.

Szerintetek ez mennyire rossz? Meg kellene erőltetnem magam és igenis ismerkedni, vagy hagyjam az egészet?

Vannak barátaim, nem feltétlenül kellenek újak.

Csak az zavar, hogy senki nincs a csoportban, akivel szívesen leülnék beszélgetni...

2012. szept. 24. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért lenne baj? Nem lehet minden embert beskatulyázni, egyenruhát kényszeríteni rá. Miért kellene neked is beleugrani a kútba ha 50+ hülye beugrott?
2012. szept. 24. 17:11
 2/8 ava87 ***** válasza:

Nem "gáz", csak szerintem magaddal tolsz ki. Te leírtad őket úgy, hogy igazából nem ismerted meg egyiküket sem. Csak azért, mert te idősebb vagy? Mennyivel is? Két évvel? Vagy esetleg hárommal? Azért az nem olyan ordító nagy különbség. Tényleg magadnak tennél vele szívességet, ha egy kicsit nyitottabb lennél feléjük, de hát te tudod.

Én amikor a mostani szakomat elkezdtem, 23 éves voltam, a többiek meg zömmel 18-19 évesek, de ez marhára nem zavart. Tök jól el tudtam beszélgetni mindenkivel, egy csomót poénkodtunk szünetekben, meg szerveztünk mindenféle jó programot, és nem volt olyan érzésem, hogy én mennyivel felnőttebb vagyok náluk. Pedig én akkor már jó ideje külön éltem a szüleimtől, saját háztartást vezettem, már a fiam is megvolt akkor, szóval sok téren teljesen más dolgok töltötték ki az iskolán kívüli időmet, mint a csoporttársaimnak. De ez nem gátolt meg abban sosem, hogy megismerjem őket, és nem egy jó barátnőm lett közöttük.

Nálunk az igazat megvallva, pont azokra néznek kicsit furcsán (nem lenézően, inkább csak értetlenül), akik így kizárják magukat a közösségből. Mert hát egy csomó jó dologból maradnak ki.

Persze kényszeríteni senkit nem lehet arra, hogy barátkozzon, nem is lenne értelme, csak szerintem nem árt jóban lenni azokkal, akikkel az ember hosszabb ideig nap mint nap találkozik.

2012. szept. 24. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
A saját érdekedben mégiscsak kéne gyakorolni a másokkal való idegen nyelvű kommunikálást. Én is jártam nyelvsuliba és rengeteg nálam fiatalabb volt, de csak azért nem zárkóztam el tőlük mert más a világnézetünk. Ha nyelvórán vagy akkor nyelvórán vagy... ha ott beszélsz velük idegen nyelven az még nem jelenti azt, hogy az életben is köteles vagy.
2012. szept. 24. 20:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát igazából annyira nem zárkózom el tőlük, mert a szünetekben vagy a buszon hazafelé (már aki busszal jár) beszélek velük, nem vonulok soha félre. Csak annyira nem vágyom arra, hogy közelebb kerüljek bármelyikőjükhöz is. Egy év és úgyis megyek egy másik suliba, ami innen majd' 300 km-re van, szóval sok értelmét nem látom.

Nyelvórákon persze, elkerülhetetlen, hogy idegen nyelven beszéljünk, de azok a tanár által irányított beszélgetések. Egyébként ez nem egy nyelvsuli, nem mindenki azért van itt, hogy nyelvet tanuljon, sokakat a szakma érdekel inkább, ebből adódóan nem is nagyon akarnának németül beszélni, mert az milyen gáz már... Sőt az is gáz, ha valaki olvas... hát pedig én gyakran teszem. Na mindegy.

2012. szept. 24. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem értelek de komolyan. Nem azt kérték tőled, hogy ők legyenek a legjobb barátaid. Ez elég hülye kifogás, hogy 1 év múlva már nem leszel ott és ezért nem barátkozol velük esetleg. A saját dolgodat könnyítenéd meg azzal, ha lenne ott pár jó ismerősöd. De nekem mind1.
2012. szept. 25. 00:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Amúgymeg nem tudhatod mit hoz a jövő. :) Lehet máskor is fogod őket látni, vagy netalántán még munkatársak is lehettek a jövőben, vagy a gyerekeitek majd összejönnek. Sosem tudhatod.... akkor majd eszedbe jut, hogy dekár, hogy akkor olyan magamnak való voltam.
2012. szept. 25. 00:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Ismerem ezt az érzést, szörnyű. Amikor össze vagy zárva egy csapat kislányos, felszínes, fárasztó, ellenszenves alakkal, akik a legcsekélyebb mértékben sem érdekelnek. Én ebben a helyzetben azt csináltam, hogy amikor nagyon muszáj volt, erőt vettem magamon és felületesen elcsevegtem velük. De ha megint ott lennék, valószínűleg nem tenném ezt, mert csak magamat idegesítettem és fárasztottam vele, hanem kivonnám magamat, és kész.
2012. szept. 25. 14:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem vagyok magamnak való, csak ez a társaság nem vonz. 4-5 év van közöttünk, nem csak 2-3, és ez több embernél is soknak bizonyul. Mindegy, majd alakul, ahogy alakul.

Utolsó, köszi, látom te megértesz, mivel te is megtapasztaltad :) Én is csak ilyen felszínes bájcsevejre vagyok hajlandó velük. És igazából nem is a hajlandóságommal van a baj, mert az megvan, de nekik nincs meg a normális beszédhez való kompetenciájuk. Az zavar ahogy viszonyulnak a dolgokhoz és ahogyan viselkednek. Kiborító...

És csak úgy hozzáteszem, hogy a főiskolán rengeteg jó fej és érdekes ismerősöm és jó pár jó barátom lett, ami mutatja, hogy nem azzal van a gond, hogy magamnak való lennék és elzárkózom. Nyitott vagyok én, de vannak, akikre nem tudok az lenni.

2012. szept. 25. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!