Van itt valaki aki a 13. -dik kerületben lakik? Mekkora? Milyen? Mesélnétek róla?
igen
nagy
szép is meg nem is
mit meséljünk?
Mindent!Mindent!Hány lakosa van kb?
Én még sosem jártam ott,gondolom nem is fogok!
Ott dolgozom... van szép kertvárosi része, ami tiszta, csendes.
Van olyan része is, ahol... hogy mondjam... nem sokan vesznek szoláriumbérletet a fizetésükből.
Szép is jó is még a Margitsziget is hozzá tartozik.
Budapesten a legjobb porágmestere van, csak sajnos kezdi elveszteni a régi munkáskerület arcát.
Imádok itt élni. Háború előtt-alatt a gyönyörű Fiastyúk u. balaktam a Rákos patak partján.Akkor még nem voltak ott emeletes házak. Az '56 os forradalmat a Balzac u. ba éltem át. Ez az elit negyedben van, a Szt István parkon át, a dunáig fut. Aztután a Szabolcs u. ba laktam fiatal családosként ott kaptam lakást, majd a mostani lakásunkban immár 45 éve a Rákosrendező pu. közelében lakom. Úgy, hogy az egész 13. kerületet ismerem mint a kisújjamat és szeretem. Nem is tudom máshol elképzelni az életem. A munkahelyem is mindíg a ketrületben volt. Házmester voltam, majd villanyszámlásként mentem nyugdíjba. Ez azt jelenti, hogy úgy a kerület minden pontját, mint lakosságát megismertem megszerettem. Persze mindenféle ember van itt, mint más kerületekben és a világban. Sok-sok művész és gazdag. Sok-sok munkás és szegény. Vígszinház, József Attila színház József Attila Művelődési ház, a legújabb RAM "Radnóti Miklós Művelődésiközpont" VASAS pálya, sok MOZI, Margit sziget, Szunyog sziget, DUNAplaza nagyárúház (klassz) A híres LEHEL piac, Dagály fürdő, a Palatinusz strand, a Sport uszoda a szigeten. Minden vallásnak megfelelő, sok templom, Egészség-házak, kórházak, rendelőintézetek, Helytörténeti múzeum. Szóval a Szt István krt. tól Újpestig, Dunától - Zúglóig, hatalmas terület. Adatait megtalálod az interneten, mivel csodálatos, naprakész Honlapunk van. Sikeres, adóságmentes a kerületünk a Polgármesterünk jóvoltából, aki már jópár ciklus óta vezeti, építi a kerületet. Remélem még lessz lehetősége tovább vezetni a kerületet, hiszen még csak 62 éves.
Bocsi, hogy belevittem az életrajzom, de csak így tudtam ismertetni. De miért érdekel Téged ez a kerület, ha nem is akarsz itt lakni? Ez meg az én kérdésem Hozzád.Ürülök, hogy elmondhattam. Üdv.
Én mondjuk Újlipótvárosban lakok, a Lehel tér közelében, és annyit tudok mondani, hogy itt tulajdonképpen az emberek azok mindenfelől jönnek ide. Most arra gondolok, hogy itt rengeteg a gazdag, de a szegény lakos is. Hát úgy helyileg tényleg nagy. Igazából szerintem Vizafogóban talán kevésbé zajosabb a környék, de néha azért ott is vannak építkezések meg ilyesmi. A közlekedésről annyit, hogy itt a közelben rengeteg járat van, busz, troli, metró, a Lehel térnél meg a Jászainál villamos. Iskola rengeteg van, de a legtöbb az általános iskola, gimnázium 1-2 van, főiskola, szakközépiskola meg talán néhány kevésbé ismert, de leginkább azért általános iskolák vannak. A környék, a házak az úgy szép, és meg kell jegyeznem, hogy a dunapartban sokat lehet gyönyörködni :)
Nekem ez a véleményem, én szeretek itt élni.
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!