Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki nem használja a Facebook...

Aki nem használja a Facebook nevű oldalt, az már nem is számít embernek?

Figyelt kérdés
Mindig furán néznének rám az emberek, miután közlöm velük, hogy azért nem találtak meg az oldalon, mert nem vagyok regisztrálva.

2012. szept. 20. 18:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Nem a facebook okozza a függőséget, hanem a sok hülyegyerek képtelen használni, és arra használni, amire való.
2012. szept. 22. 15:32
 12/21 A kérdező kommentje:

A Facebook egy platform, mely sok embernél igenis függőséget okoz. Régebben a WoW volt ilyen. Persze azokat, akik wowoztak, mindenki piszkálta, hogy mekkora függők, kockák, stb. Ma azok az emberek legnagyobb Facebook-függők, akik a legjobban nevettek a wowosokon.

És nem, nem játszottam soha.

2012. szept. 22. 15:52
 13/21 anonim ***** válasza:
47%

Az egy platform, pontosan. Nem egy függőséget okozó szer, mint mondjuk egy olyan drog, ami az első használat után a vegyületei által függőséget alakít ki. A facebook egy PROGRAM. A játékgép egy GÉP. A wow szintén csak egy PROGRAM. A függőséget meg az okozza, hogy a fent említett hülyegyerekeknek nincs valódi közösségi életük, de erről nem ezek a független "dolgok" tehetnek, hanem maga az ember. Majd, ha a facebook, a játékprogramok és a gépek életre kelnek, megfenyegetnek, hogy, ha nem játszol, megölik a kiskutyád, így te kénytelen vagy tanulás helyett ezekkel foglalkozni, majd akkor lesznek ezek hibásak és felelősségre vonhatóak.

És mi sem példázza jobban a fenti állításaimat, miszerint hiába iktattátok ki a facebookot az életetekből, továbbra sem tudtok magatokkal mit kezdeni, így GYK-n függtök.

2012. szept. 22. 16:03
 14/21 A kérdező kommentje:
Függőség nem csak biokémiai úton alakulhat ki...
2012. szept. 22. 16:16
 15/21 anonim ***** válasza:
Erről a véleményem lásd feljebb. Amíg ezek a "dolgok" nem kényszerítenek téged semmire, hanem te cseszed el az időd önszántadból, mert ez épp jobb buli, mint a kötelességeid (esetetekben a tanulás), addig nem ezek hibáztathatóak semmiért.
2012. szept. 22. 16:24
 16/21 anonim ***** válasza:
Éppenséggel én a facebookon éltem a társasági életemet is, mert az összes barátom minimum 100km-re lakott tőlem. Nem tehetek róla, hogy normális barátokat nem tudtam szerezni a városomban. És most a tanulás érdekében tulajdonképpen az egész szociális életemet feladtam a tanulás miatt, mert inkább legyek most rohadt magányos és ne legyen egy barátom se akivel "szórakozhatnék", mint hogy 30 évesen az utcát sepregessem és visszagondoljak a régi szép időkre. Barátokat szerezni ráérek az egyetemen. Tudom, hogy vannak emberek, akik a facebookot, a barátokat és a tanulást is összetudják hozni egyszerre. Én nem, bocs..
2012. szept. 22. 16:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Látod, mégsem a facebook a hibás.
2012. szept. 22. 16:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Mintha tehetnék róla..
2012. szept. 22. 17:27
 19/21 anonim ***** válasza:
Tehetsz is.
2012. szept. 22. 17:42
 20/21 anonim válasza:
Én is inaktiváltam magam.Nem igazán tetszik,hogy több millióan csatlakoznak ezekhez az oldalakhoz.Az ott lévő levelezgetéseiteket,mindenféle magánügyet bárki megtudhat rólatok.Ugyanis az fb-t is fel lehet törni.Egy ismerősömnek sikerült,pedig egy drogos börtöntöltelék.Aztán akit feltört(rokonom),szintén feltörte az övét.Nem tudom ti hogy vagytok vele,de jó pár ismerősöm szinte ott éli az életét.Minden órán a suliban,a szünetekben,otthon a gép előtt ülnek és fb-n játszanak,dumálnak.Szerintetek mennyi infó van róluk a levelezéseikben?És hányan írtak magukról olyan személyes dolgot pl. valamelyik barátjuknak,amivel simán zsarolhatóak lennének? Ezek örökre benne maradnak a rendszerben.Annyira nem kéne megbízni ezekben az oldalakban.Na mindegy ti tudjátok.:) Én inkább élek,ahelyett hogy ott gyűjteném a like-okat.
2012. okt. 10. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!