Kit neveztek, vagy kit tartotok magyarnak?
Aki Magyarországon született, vagy aki itt él? Aki nem itt él, de magyar származású, magyar az anyanyelve?
Az anyai nagyszüleim örmények, az apai nagyszüleim svábok. A szüleim már Magyarországon születtek, és éltek. Magyar vagyok, vagy sem?
Kb. 800 éve az számít magyarnak aki magyarnak mondja magát.
Egy ilyen vegyes országban ez nem is lehetett másképp. Szerintem ez ma is érvényes, magyar az aki annak vallja magát, mindegy, hogy hol született vagy hol él, kik voltak a felmenői.
Én azt tartom magyarnak, aki magyarnak vallja magát, és tesz Magyarország épüléséért és a kultúra megőrzéséért.
Akár egy négert is, ha ennek eleget tesz.
Egy külföldön élő Magyarországon született, magyar anyanyelvűt, aki viszont soha nem szándékozik többet hazajönni, elfelejti a nyelvet, és nem is érdeklik a gyökerei, azt nem tartom magyarnak.
Utolsonak!
Ki az a gyoker,barom aki elfelejti az anyanyelvet???
en szemelyszerint hollandiaban elek es addig amig nem lesz jobb a helyzet Magyarorszagon addig biztos nem megyek haza.
En szeretem Magyarorszagot csak az a baj hogy nagyon elfajultak a dolgok.
18:30-nak:
Egyik távoli rokonunk Ausztráliában él már nagyon rég óta, és akcentussal beszéli a magyart, és csomó szót elfelejtett/nem tud, és a gyerekeit sem tanította meg semmire.
Igazad van, én is elmennék szívesen, de fenntartom, amit írtam. Én megtanítanám a gyerekeimet magyarul, meg mutogatnék képeket, történelemről beszélnék nekik stb.
Pedig egyáltalán nem vagyok egy hungarista. De azért nem szabad elfeledkezni a gyökereinkről.
Második voltam.
17:52-es: egyetértek veled.
18:30-as: engem rettenetesen idegesít, mikor látok pl. a tv-ben egy külföldön élő magyart, és nem értem, hogy mit mond. Szerintem te is találkoztál már ilyennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!