Ateista embereket kérdezek. Szerintetek honnan származik az élet?
És te melyik istenben hiszel? Zeusz? Thor? Vénusz?
"Csak azt akartam kifejezni, hogy mindenki tisztelje a magasabb erőt!"
Remélem te is tiszteled mindet!
Az élet mindig is létezett. "Hogy mersz ilyet írni, hogy nem"?
"De annyit még szeretnék írni, hogy a hitetlenek térjenek meg". Úgyhogy te is sorban az összesre.
Márpedig az élet akkor is mindig létezett ha te azt mondod, hogy nem. Tiszteld az élet szentségét!! Te az istenben hiszel én meg az életben. De csak annyit akarok mondani, hogy tiszteld a magasabb erőt még egyszer.
Na most így pont egy szinten van az érvelésünk.
Ja és az adu érvem: márpedig az élet akkor is mindig létezett és kész.
A bölcs ateista azt válaszolja erre a kérdésre: nem tudjuk. Hipotéziseink vannak, de nem tudjuk biztosan.
Ateistának lenni azt (is) jelenti, hogy elfogadjuk, vannak dolgok amiket nem tudunk tudományosan megválaszolni. Talán egyszer meg fogjuk tudni válaszolni, talán nem.
A kedves kérdező eltudja fogadni, hogy létezhet valami/valaki, minek nem volt szüksége teremtőre, de azt nem tudja el fogadni, hogy ez a dolog akár a világegyetem is lehet.
Azt élvezem a legjobban, mikor azt mondják ezek az elvakult hívők, hogy Isten már az idők kezdete előtt létezett.
Képzeljük el, hogy Isten volt, de idő nem. Én ezt nem tudom elképzelni, mert ahhoz, hogy a döntéseinket megfontoljuk, hogy elkezdjünk valamit, ahhoz idő szükségeltetik.
Sok matematikus kezdi úgy gondolni, hogy az időnek nem volt origója. Nem volt kezdete, és nem lesz vége. Az idő mindig volt, és mindig lesz.
Addig ne is várják a teisták, hogy megmagyarázzuk nekik az élet/világegyetem keletkezését a tudomány segítségével, míg ők nem tudják megmagyarázni Isten keletkezését.
Persze, ők erre azt mondják, hogy Isten olyan hatalmas, hogy megmagyarázni nem lehet. (DxD)
Hát nem aranyos. Ők elvárják tőlünk, hogy megmagyarázzuk az élet keletkezését, amellett, hogy a tudomány még gyerekcipőben jár, de ők kikötik, hogy egyetlen kérdést sem lehet feltenni Jézus keletkezéséről.
Mindig arra hivatkoznak, hogy mindennek szüksége van teremtőre és ez az Isten.
Ez éppen olyan mint a hinduk, akik abban hisznek, hogy a világot egy elefánt tartja az ormányával, és az elefánt egy teknősbékán áll. Mikor meg megkérdjük, hogy a teknősbéka hol áll, azt mondják, hogy inkább hanyagoljuk a témát.
DxD DxD DxD
Nem is akarjuk megmagyarázni ISTEN keletkezését, mert már századszorra írom le, hogy mindig is létezett.
Amúgy nem azt valljuk, hogy az idők előtt létezett, mert nincs olyan, hogy idő, csak az ember találta ki.
A bölcs ateista azt mondja h nem tudja? Na ez az! Mert nem is tudjátok! Amit nem lehet megmagyarázni tudományosan, arra mi azt mondjuk csoda, tehát az isten tette. Az emberi élet is egy csoda.
Kérlek!
Soha senki nem mondta azt, hogy az élet létezését nem fogjuk tudni. Egyenlőre azt mondjuk, hogy még csak sejtések vannak az élet kialakulására, de a tudomány egyszer erre is magyarázatot ad.
Isten létezését csak akkor hiszem el, ha bebizonyítod. A bizonyítékban nem szerepelhet az, hogy Isten teremtette az életet, de ez nem bizonyíték, mert az élet létrejöttéhez kell valami, akkor az Isten létrejöttéhez is kell valami.
Csak olvasgasd a fenti linkeket, mert ott minden kérdésedre magyarázatot kapsz.
Igen, kedves kérdező, a bölcs ember belátja, hogy vannak dolgok, amikre nincs, vagy még nincs válasz.
Te nem vagy bölcs, mert amire nincs (tudományos) válaszod, azt a természetfelettivel, Istennel magyarázod.
Nem kell egyébként ateistának lenni ahhoz, hogy elfogadjuk, vannak dolgok, amiket nem lehet (tudományosan) megmagyarázni. Sok ateista esik abba a csapdába, hogy mindent tudományosan akar megmagyarázni, holott ez lehetetlen.
És viszont: hívőként is el lehet fogadni, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni. Sőt egy értelmes hívő belátja, hogy magát Istent sem lehet megmagyarázni. Te nem tűnsz ilyen értelmes hívőnek. Olyan hívőnek tűnsz, aki fehér köpenyes öreg varázslónak képzeli Istent.
Ha ezerszer írod le akkor se érv, hogy márpedig Isten mindig is létezett. Attól, hogy ismételgeted még nem lesz erősebb érv, ugyanúgy egy 0 marad.
"Amit nem lehet megmagyarázni tudományosan, arra mi azt mondjuk csoda, tehát az isten tette"
Szóval ha 2012 szeptember 18-án nem tud megmagyarázni a tudomány valamit, akkor az csoda. Akkor ezek szerint 50-100-1000 éve mennyivel több csoda volt. Akkor egyre kevesebb lesz belőlük? Eltűnnek a csodák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!