Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek kiről mondható el...

Szerintetek kiről mondható el az, hogy elért valamit az életben?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm. 30as nő. Nemrég vált el, van 2 gyereke. És szoktunk lelki dolgokról beszélni, amire azt mondta, hogy próbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, hogy mit ért el az életben. (szült két gyereket)

Én egy 24 éves pasi vagyok. És könnyen előfordulhat, hogy nem lehet családom, mert nem találom a megfelelő partnert, (és ha megtalálnám, akkor ő másképp érezne irántam, mert nem az a típus vagyok, aki bejön a lányoknak).

Tehát ha 35-40 éves koromig nem lesz családom, akkor nem értem el semmit?

2012. szept. 10. 10:09
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
77%

Én meg nem akarok gyereket, akkor sosem érek el semmit?

Nem csak gyereket csinálni lehet.

2012. szept. 10. 10:11
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindig attól függ, hogy TE mit szeretnél elérni az éetben. Kinek mi a fontos. Ha a saját magad által fontosnak vélt dolgokat elérted, akkor igenis minden lelkiismeretfurdalás nélkül mondhatod, hogy elértél valamit az életben.
2012. szept. 10. 10:12
 3/29 anonim ***** válasza:
17%

Ez olyan dolog, amit egyáltalán nem kell magadra venned :)

Nézzük más szemszögből: az nem nagy teljesítmény ha valaki gyereket szül. Erre találták ki a nőket. Pláne hogy elvált.

Akkor ért volna el így bármit is, ha egyben tartja a családot, és idősen elmondhatja hogy ő szült két gyereket akik már x-y dolgot elértek és a párjával öregen és boldogan éldegélnek egymással.

Egyelőre ezt még nem tekinthetjük teljesítménynek :)

Természetesen az ő szemszögéből más. Az exférje szemszögéből is más, a te szemszögedből is más.

Van aki önerejéből gazdag lesz, más felgyógyul a rákból, van aki autodidakta módon tanul el valami tudományt.

Találd meg azt, amit te elérhetsz, tessék valami másféle célt (is akár) kitűzni magad elé.

Ha pl. megtanulsz gitározni, már elértél valamit :)

2012. szept. 10. 10:17
 4/29 A kérdező kommentje:
tulajdonképpen én is családra vágyok, ha eljutok odáig...
2012. szept. 10. 10:17
 5/29 A kérdező kommentje:

köszönöm 4es :)

bár a gitározás nem érdekel. de több célt is kitűzök. aztán lesz ami lesz.

2012. szept. 10. 10:19
 6/29 anonim ***** válasza:

Most képzeld el, hogy vannak ilyen lányok is, akik úgy gondolják magukról, hogy olyan tipusok, akik nem igazán jönnek be a hapiknak, ezért valószínűnek tartják, hogy soha az életben nem fognak tudni férjhez menni.

Ezért elhatározzák, hogy kémikusok, fizikusok lesznek, belevetik magukat a tanulásba, a kisérletezésekbe, kutatásokba. Szakmai előadásokra járnak stb. És "minő véletlen", te is éppen ott vagy, mert te is arafelé vetted az életed. Megismeritek egymást, először csak szimpátia, szakmai értekezés, stb. stb. Észre sem veszitek, már nemcsak szakmailag, a magánéletben is együtt vagytok, egy családot alkottok. Van 1-2-3 gyönyörű gyermeketek.

És mit mondol majd 50 év múlva, mit értél el az életben?

2012. szept. 10. 10:32
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Én már annak is örülök, hogy elérem a metrón a kapaszkodót.
2012. szept. 10. 10:34
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
MINDENKI elért valamit az életben csak úgy szólok.
2012. szept. 10. 10:35
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Valamokka válaszával értek egyet.

Akkor érsz el valamit az életben ha a saját magad által kitűzött célokat megvalósítod.

Ez egyéni dolog. Minden embernek más céljai vannak.

2012. szept. 10. 10:36
 10/29 anonim ***** válasza:

Metrón a kapaszkodót.... nyugi, fogsz még nőni is!

Másrészt: szerintem valahol, valamit mindenki elér! Max. ha nem érzi azt, hogy túlságosan meg kellett dolgoznia érte, akkor egy idő után észre sem veszi, hogy "elért" bármit is.

Attól még a környezetében élők láthatják, értékelhetik úgy az ő életét, mint aki sokat ért el.

Tehát nem feltétlenül kell mindenkinek magának úgy éreznie, hogy elért valamit az életben. Ha ugyanezt mondják róla a környezetében, szerintem ennek a kifejezésnek akkor van igazi értelme, súlya, jelentősége.

2012. szept. 10. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!