Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ilyen nagy rasszizmus?

Miért van ilyen nagy rasszizmus?

Figyelt kérdés

Itt most arra gondolok, amit a romák gondolnak a magyarokról. Meg tudjátok magyarázni, miért utálják a magyarokat? Mert pl. én iskolába jártam, soha nem láttam olyat hogy roma osztálytársainkba belekötöttek volna a magyarok, azonban az ellentettjéről tudok, illetve gyakran hallottam beszélgették buszmegállóba stb. a következőket:

"Annyi a baj vele hogy magyar amúgy nem rossz fej"

"Köcsögök a magyarok mert rasszisták"

"Há mer sz*r magyar"

ilyeneket.

Vagy a buszon azt látom 10 magyar közt nyugodtan el volt 2 roma, de amikor a busz tele volt velük és felszálltam rögtön gúnyolódtak, nem engedtek leülni, hülyéztek minket. Nem értem mi ennek az oka, miért gyűlölnek minket?

2012. szept. 10. 07:43
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Végre valaki aki látja hogy van fehér rasszizmus is...
2012. szept. 10. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

A rasszizmus mindig egy butaságból következő, tehetetlenségből fakadó válasz a rossz körülményekre.

Többnyire a rossz körülmények között élők nem képesek azt sem felmérni, mitől vannak rossz körülmények között, hát még azt, mit kellene tenniük, hogy jobb legyen. Ilyenkor a tehetetlenségnek kell alanyt találni, nyilván sosem saját magát találja meg az ember, hanem a környezetét. Ezt lehet fokozni is, gyűlöletkeltéssel, vagyis azt sugallva, hogy a rossz körülményeid a szomszédtól erednek. Ezeknek az embereknek többnyire esélyük sincs észrevenni, hogy a probléma oka másutt van.

Van a rasszizmusnak egy másik csoportja, ez éppen nem buta, hanem nagyon is okos. Ők azok, akik felismerik, mekkora hasznot lehet ebből az állapotból húzni. Hatalmat szereznek, a javakat önkényesen megszerzik, a társadalommal nem törődnek, viszont a lezüllés ellenszereként hosszan és türelmesen elmagyarázzák, hogy minden baj forrása a szomszéd. Itt és most nálunk a cigányság. Máskor a zsidók, melegek, zöld szeműek, általában a kisebbség, mert a többség őket tudja - elkeseredésében - kizsákmányolni. Ennek egyik módja a megalázás, később a verés, röghöz kötés (gettó), és mivel mindig van válaszreakció, a folytatás nem kétséges.

Azt pedig tudjuk, hogy balhé közben lehet a leghatékonyabban és legbiztonságosabban lopni.

2012. szept. 10. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó: te aztán nagyon jól kimagyaráztad, hogy a cigányok igazából csak szerencsétlenek, akik életkörülményeik miatt rasszisták, de bezzeg a csúnya, gonosz, fehér ember, az eleve rasszista gondolatokkal él, és alig várja, hogy valakit kiközösítsen emiatt. Hát meg egy nagy frászt!

A cigányok magyarellenessége teljesen nyilvánvaló, és csak az nem látja be, aki nem találkozott velük. Ők tényleg utálnak minket, miközben mi nem adtunk rá semmi okot. Volt olyan ismerősöm, akinek megígérték, hogy amint többségbe kerülnek kiirtanak minket. Internetes oldalakat is telefröcsögik kommentekkel, ahol a magyart egy büdös, csicska népnek állítják be. Persze ezzel nem törődik a kormány, ezt a média le se szarja, csak az a lényeg, ha a gárda vonul, mert az biztos rasszizmus. Hogy az ott lakóknak már rohadtul elege van a bűnözésből, arról persze mindenki hallgat. De érdekes módon idős cigány néniket nem hallani, hogy meggyilkolnának pár ezer forintért, mindig a magyar néniket ölik meg. Mindig a magyarokat verik agyon, rabolják ki, gyilkolják le. Ha néha-néha cigány fordulna cigány ellen, az pedig nagyon kivételes eset (bár ilyen is van, tény). De nagyrészt mégis csak ellenünk irányulnak a támadásaik, és ők nem csak rágalmazzák a magyarokat, hanem lelkifurdalás nélkül agyonverik őket. Akkor kérdem én: ki a rasszista?

2012. szept. 10. 15:34
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj ez nem a rasszizmus.

A magyarok a rasszisták.

A cigány hagy lopjon , hagy csaljon,hegy öljön neki lehet, toleránsnak liberálisnak kell lenni. Undorító ,hogy meg próbáljátok ezt akadályozni, minek zavar titeket a cigány bűnözés? Engem nem zavar a szüleim toleránsnak ,liberálisnak nevelt.

2012. szept. 10. 18:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem természetes hogy azok ellen irányul a bűncselekmény akitől van mit elvinni, és akit utálnak. De mi az oka ennek, miért utálnak minket? Ma is ami Hajdúszováton volt most mutatták a TV-ben hogy heccből úgy agyonverni egy embert hogy fel se ismerjék a holttestet, ez már azt hiszem több a soknál, nekem legalábbis, és kezdem azt hinni a szélsőjobbnak van igaza.
2012. szept. 10. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:
" minek zavar titeket a cigány bűnözés? Engem nem zavar a szüleim toleránsnak ,liberálisnak nevelt." Ha majd téged jól összevernek a nyílt utcán a semmiért, de szó szerint a semmiért, és majd a mentőnek kell elvinnie, akkor hidd el, téged is zavarni fog a cigánybűnözés.
2012. szept. 10. 21:09
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
A cigányok nem ilyenek, utolsó csak a Jobbik állít ilyet.
2012. szept. 15. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!