A romákra miért nem lehet azt mondani, hogy rasszisták?
Például mondhatnánk,hogy Bándy Kata gyilkosa(i) rasszisták voltak és csak azért ölték meg mert magyar.De mint majd láthatjuk a válaszokban az lesz,hogy nem,nem ezért ölték meg...de akkor a roma gyilkosságok elkövetői sem rasszisták csak a faluk utolsó házaiban élő emberek voltak ideális célpontok és ezek pont romák voltak, de csak véletlen.
Persze tudom,hogy nem így van de a cigányok minden őket ért sérelmet rasszizmusnak tekintenek.De akkor az utcai rablások mikor 5 cigány ver meg egy magyart az is rasszista támadás mert a magyart támadták meg...miért nem egy fukszokkal díszített romát?Olyan sosincs hogy roma rabol ki romát.
Remélem átjön legalább néhány embernek,hogy mire akarok ezzel kilyukadni.
A kérdés adott.
mert jelenleg a romákat védi a kormány. Ezért kell a jobbik, hogy ők is velünk egy szinten legyenek.
Bár szivem szerint ez magyarország. Ha valakit "előtérbe" akarunk helyezni, azok a magyarok legyenek már.
Ítéltek már el romákat rasszista indíttatású támadás miatt, de ott konkrét bizonyítékok voltak arról, hogy a sértetteket a magyar származásuk miatt bántották.
Ugyanúgy a romagyilkosságok is rasszista eredetűek, mert konkrét bizonyítékok vannak arról, hogy miért tették.
De amiről te írsz (Bándy-ügy) csak feltételezés, és hozzámeséled, hogy azért történt mert magyar volt, holott köze sincs a dologhoz olyan értelemben, mert nem faji alapú támadásról van szó. Az egész mondandóddal csak ürügyet kreálsz ahhoz, hogy rasszistázni lehessen, feleslegesen.
Második,látom neked nem jött át mire akarok kilyukadni.
Az lehet,hogy ítéltek már el romát rasszizmusért, de ha úgy vesszük minden cigány rasszista indítékkal rabol ki magyar embereket.
Vegyünk egy rablást:
Mit gondol a cigány?Ki kell választani az áldozatot, ott van egy fiatal cigány fiú aranyláncokkal,aranygyűrűvel, mindenféle fukszal.Amott pedig egy hasonló korú és testalkatú magyar fiú telefonál egy 30-40 ezer forint értékű telefonnal.
Persze hogy a magyart fogja kirabolni, de akkor itt máris faji megkülönböztetés történt,méghozzá a magyar számára hátrányosan és mivel a magyar és a cigány két külön rassz itt fennáll a rasszista indíték.Tehát rasszista indítékból fogja kirabolni a magyart.
Ha magyar rabol magyart az rablás.Ha cigány rabol cigányt az rablás.Ha cigány rabol magyart az rasszizmus (lenne) ha magyar rabol cigányt akkor rasszizmus mert a cigány azt fogja mondani,hogy őt azért rabolták ki mert cigány.Nem ezt mondják?Bármi sérelem éri őket azt azzal azonosítják be,hogy ők cigányok.
Ha egy cigányt igazoltatnak azonnal rákezd,hogy azért mert ő cigány.
De ha egy "magyarok gyűlése" összejövetelről hazafelé tartó embert igazoltatnak kezében a magyar zászlóval ő nem fogja azt mondani,hogy azért mert én magyar vagyok.
írnátok konkrét példát amikor a bíróság egy cigányt rasszizmusért ítélt el ?
nem kötekedni akarok mert kis nyilas kategóriájú figura vagyok csak én ilyenről még magyarországon soha nem hallotam
olyat viszont már nem 1X láttam hogy a cigány benyúlt a zsebbe a pénzért és amikor lebukott sajnáltatta magát hogy"jáj testvír ne bánts azé bántasz me cigány vaqgyok segítsetek" duma
vásárcsarnoki biztonsági őr voltam 5 évig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!