Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt sok ember,...

Miért hiszi azt sok ember, hogy a maják és az aztékok rég kihaltak?

Figyelt kérdés

2012-es világvége hülyeségnél mindenki szentül megvan róla győződve, hogy a maják akkor készítették a naptárt, amikor kihaltak.

A maják és az aztékok még ma is élnek, de miért nem hiszi ezt el sok ember?

Mexikó 2 legnagyobb kisebbségéről van szó.

Maják kb 800ezren lehetnek, aztékok kb 1 millióan.

Miért hiszi azt mindenki, hogy kihaltak, amikor Mexikóban a mai napig elismert kisebbségek, saját nyelvvel, kultúrával?

2012. szept. 8. 20:26
 1/5 A kérdező kommentje:

Aztékok : [link]

Maják : [link]

Bocsánat, sokkal többen vannak, mint am ennyit leírtam !!

2012. szept. 8. 20:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Bevallom őszintén én sem tudtam hogy máig is ilyen szép számban élnek (de azt sem hogy kihaltak, nem sűrűn gondolkoztam el ezen :D)

Talán azért, mert jó régen volt már a fénykoruk, és sokan gondolhatják hogy úgy jártak mint az Egyesült Államokban sok indián törzs, hogy kiírtották őket, asszimilálódtak, elvették a földjüket stb.

A 2012-es vilégvégéről meg annyit hogy egy nagyon jó médiahecc, van miről beszélni, és egy szűk kör jót kaszált rajta....

2012. szept. 8. 20:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Épeszű ember ezt a 2012-es baromságot nem veszi be...pláne hogy a maja naptár folytatását is állítólag megtalálták. Vagy ez nem így van?
2012. szept. 8. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy élnek leszármazottaik de nem gondoltam hogy ilyen sokan. Most kicsit meglepődtem.

Szerintem azért hiszi mindenki azt hogy kihaltak, mert úgy szerepel a történelemkönyvekben, meg az összes akármilyen fórumon, hogy az azték és a maja nagy birodalmak voltak, de a spanyol és a portugál hódítók kiirtották őket. És ezzel azonosítják a mai állapotokat.

A világvégéről meg... ha utánanézel, már 2000 előttről is minden második évben jósoltak világvégét. Ha ezt vesszük akkor már számtalanszor ki kellett volna pusztulnunk.

Ez a világvégésdi csak egy tök jó manipuláció, hogy az embereket rettegésben tarthassák, és elterelhessék a figyelmet más problémákról.

Bár a másik oldalról megközelítve nem hülyeség, mert ami tény az tény. Itt van mindjárt az Irán elleni fene nagy összefogás, mert csak néhány kiválasztott országnak lehet atomfegyvere. Ha ott kitör valami csetepaté, akkor lesznek problémák a világ többi részén is, és ez eléggé a küszöbön van. Nyilvánvalóan egy esetleget atomháborúban nem pusztulna ki a Föld lakossága, de azért elég nagy világégés lenne.

2012. szept. 8. 22:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Irán egyedül van. Oroszo. és Kína sem állna mellé, egyébként még nincs atomfegyvere.
2012. szept. 9. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!