Hány éves kortól kezdődik az öregkor, középkorúság meg ilyenek?
Hirtelen csak ezt találtam, de tudom milyenre gondolsz, általánosban nagyon régen láttam felsorolva ezeket, de most nem találom sehogyem... addig is:
"Annak idején Bandi bácsitól azt hallottuk, hogy 20 évenként (emberöltőnkként) van egy identitásváltás. A 20-30 közötti a gyerekkor vége és a fiatalkor kezdete, a 40-50 közötti fiatalkor vége és középkor kezdete, a 60-70 közötti az időskor kezdete. A 80-90 közötti szépkor kezdete oly ritka volt 40 évvel ezelőtt, hogy erről nem beszéltünk."
de mivel országonként és népcsoportokként is de akár országon belül területekként is más ás megnevezése lehet egy egy korcsoportnak,
ugyan úgy mint bármi másnak például zöldség gyümölcs élelmiszer de kész ételek is más más nevet kapnak itt és más más nevet ott. de a különböző megnevezések keresztezése is lehetséges ugyan úgy
6-ig kisgyermek (alatta nem emlékszem)
12-ig gyermek
14-ig serdülő
18-ig tinédzser
20-21-ig fiatal felnőtt
ezek felett nincs meghatározva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!