Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Itthon maradnál, vagy visszame...

Itthon maradnál, vagy visszamennél?

Figyelt kérdés

Egy évet kint dolgoztam Svájcban, spóroltam egy kis pénzt, majd hazajöttem, hogy elkezdem itthon az egyetemet. Még egy hetem van a beiratkozásig, és fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Rettenetesen visszavágyom, de az egyetemet sem akarom csak úgy elúszni hagyni (SE - ápolás). Ha visszamennék, akkor valószínűleg kint csak konyhán dolgoznék / felszolgálnék, majd áprilisban beiratkoznék egy képzésbe (akkor kezdődik az ápolói).

Az egyetemmel itthon az a gond, hogy egyrészt nem kaptam kollégiumot, így albérletbe kell mennem, ami Pesten nem a legolcsóbb -így jó eséllyel elúszik az első év alatt a spórolt pénzem nagy része, másrészt biztos vagyok benne, hogy az egyetem után én vissza fogok menni külföldre, így alapból több milliós adóssággal indítanám az életemet.

A kinti dologgal pedig az a gond, hogy az életemet nem tervezem egy McDonals-ban tölteni, és nem biztos, hogy a képzésbe felvesznek áprilisban. Te mit csinálnál?

2012. aug. 29. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Visszamennék Svájcba, jelentkeznék a képzésre, ha felvennének örülnék, ha nem. akkor jelentkeznék újra az egyetemre.
2012. aug. 29. 12:41
 2/2 anonim ***** válasza:

mivel amúgy sem itt szeretnél ápolóként elhelyezkedni, így azt mondom, tanítsanak ki a svájciak.

bunkónak tűnhet, de felbosszant ami itt megy. a legtöbben itt taníttatjàk ki magukat, aztán köszönetként elhúznak innen, itt meg nincs elég egészségügyi dolgozó.

mivel ott akarsz majd dolgozni, neked is jobb lesz ha ott sajátítod el a szakmát, mert vannak bizonyos módszertani eltérések.

na meg a szakszavakat sem mindegy hogy alapból németül tanulod meg, vagy utána kell azokat is bemagolnod.

2012. aug. 29. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!