Te mennyire ragaszkodsz a hazádhoz és hogy itt élj? Vagy inkább mennél innen ha lenne lehetőséged külföldre?
Én (Mi) semennyire sem ragaszkodunk, mert itthon egyre kilátástalanabb minden!
Épp azon gondolkodtam, hogy kiírok egy kérdést, hogy adjanak tippeket családdal hová lenne érdemes menni szerencsét próbálni, mert tudom, hogy mindenhol nehezebb idők vannak, de mégsem annyira mint itthon. Főleg amilyen rendelkezéseket hozott a nyáron Orbán.. :/
Szóval, Mi mennénk!! :)
ma 15:03
Adok neked tippeket!Írj rám privtban!:)
Én szeretem a hazám. Bár láttom itt magát a rosszat. A sok apróságok imádom Magyaroszágon, pl:. Balcsit, Budapestet, Szegedet, Egert, a Pick szalámit stb. Ami ha kiköltöznék külföldre nem kapnék meg. Legalábbis nem úgy ahogy én szeretném.
De, hogyha olyan helyzet adódna valószínűleg kiköltöznék. Én nekem van egy álmom egy szakmával kapcsolatba. Ami kezd valóra válni és ha ezen múlna, hogy sikeres legyek biztos kimennék. Bár most úgy néz ki, hogy ha én és tesóm végzünk az egyetemmel /tesómnak 1,5 év + msc-je van én meg érettségi előtt állok/ és apa odakerül, hogy nyugdíjba vonul akkor mi visszük tovább.
Huszonévesen azt gondoltam, simán elmennék külföldre, bár nekem elég ramaty családom volt, így miattuk nem kötődtem ide.
Később lett saját családom, és nyilván nélkülük már nem mennék sehová, ahogy most már úgy érzem, a barátaim is nagyon hiányoznának.
Másrészről most már, talán mert többet tapasztaltam, azt gondolom, sehol sincs „kolbászból a kerítés”, persze nyilván fontos, hogy többet kereshet az ember másutt, azonban ezért már annyi mindent kellene itthagynom, hogy nem vállalnám szívesen.
Szeretem a várost, szeretem, hogy ismerem minden zegét-zugát, hogy sok-sok emlék köt az itteni helyekhez, hogy bármikor összefuthatok barátokkal, ismerősökkel.
Nagyon „élhető” országnak találom kis hazánkat, még ha sok nyomiság is van itt.
Szóval érzelgős lettem, na! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!