Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek jellemzően melyik...

Szerintetek jellemzően melyik társadalmi réteg vásárol a Tescoban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ilyen is olyan is, de tapasztalaitok alapján többségében kik a Tesco vásárlói?

Őszinte véleményekre vagyok kíváncsi, szakdolgozathoz lenne szükségem a válaszaitokra. Nemet és kort is írjatok légyszives. Köszönöm szépen.

2012. aug. 27. 13:59
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
53%

Én régebben a madaras konkurenciához jártam de mivel fontos hogy amiből csak lehetséges hazait vegyek ezért ma már inkább a Tesco-t részesítem előnyben.

Szerintem az alsó és közép osztály vásárol. A felsőbb rétegek járnak a megfizethetetlen kategóriájú bio piacra és bio boltokba.

2012. aug. 27. 15:07
 12/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nem a Tesco a szakdolgozatom témája, kutatást sem ezzel kapcsolatban végeztem. Valójában a FILA pontgyűjtő akcióról írok, ami szorosan kapcsolódik a Tesco-hoz. A kérdőíveket kitöltötték, és sokan azért érzik cikinek a FILA táskát, mert a Tesco árulta. Volt aki azt válaszolta, hogy a Tesco a prolik szupermarketje. Ezért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy mások is így gondolják-e. (Mellesleg marketinges szakembertől is hallottam ezt a véleményt).
2012. aug. 27. 15:14
 13/23 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem az összes társadalmi réteg megfordul a Tescoba. Szegényebbek, a középréteg és a tehetősebbek is.

Azért mert viszonylag alacsonyak az árak, nagy a választék, egy kisvárosban pl csak a Tescoba lehet hozzájutni bizonyos termékekhez.

Nem hiszem hogy a felsőbb (gazdag) réteg ne vásárolna ott. Attól mert gazdag még nem szórja össze vissza a pénzét, ugyanúgy megnézi hogy mi mennyibe kerül. Miért ne lenne célja neki is a spórolás? /Sok gazdag fösvény, kétszer annyira megnézi mit tesz be a kosárba mint egy középosztálybeli./

Szerintem nem lehet általánosítani. Társadalmi rétegtől független a dolog.

De az biztos hogy egy szegényebb ember ha teheti (van a környezetében) inkább vásárol a Tescoban, mint egy kisboltban. (A kisbolt drágább)

2012. aug. 27. 15:15
 14/23 anonim ***** válasza:
Ui: 23/L
2012. aug. 27. 15:15
 15/23 A kérdező kommentje:
Persze az olyan városokban, ahol csak Tesco van, egyértelmű, hogy nincs választás. De a nagyobb városokban (Bp, Szeged, Debrecen stb...) valószínűleg van Auchan is.
2012. aug. 27. 15:17
 16/23 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem bármely réteg a felső 10ezren kívül(azok gondolom elitebb helyekre járnak). Anyum is majdhogynem a szegények rétegébe tartozik, és inkább az akciós termékeket veszi meg.
2012. aug. 27. 20:57
 17/23 anonim ***** válasza:
43%

Simán visszadobnámn a dolgozatod az elnök helyében; hamar kiderülne a védésnél, hogy nem erőlködtél az elkészítéssel, totál hiteltelen.

Menj ki a TESCO-ba és figyeld meg a vásárlóközönséget, majd írd meg a tapasztalataidat. Elvégre a te diplomádról van szó!

2012. aug. 27. 22:21
 18/23 jgyh válasza:
69%
Minden réteg jár a Tescoba vásárolni. Mindenki megtalálja a maga igényének megfelelő árut. Vannak prémium minőségű áruk, nagyon kevés és csak azon áruházakban ahol erre fizető kereslet van. Egyébként a vásárlok alakítják az áruházak választékát. Nagy befolyásoló tényező, hogy milyen messze van és mivel érhető el a Tesco.
2012. aug. 29. 15:54
 19/23 A kérdező kommentje:

tegnapelőtt 22:21

Kedves Válaszoló!

Ha olvastad volna az előzményeket, akkor most tisztában lennél azzal, hogy NEM s Tescoról írok, így kutatást sem Tescoval kapcsolatban kell végeznem. A kutatásom közben merült fel több ilyen vélemény, azért tettem fel a kérdést itt is, mert kíváncsi voltam, hogy más is ezt gondolja-e. Ha nem akarsz válaszolni a kérdésre, akkor ne tedd, de ha nem ismered a hátteret, akkor ne írj véleményt. De csak hogy megnyugodj, primer kutatást már végeztem. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi az emberek véleménye, nem pedig arra, hogy valójában kik járnak oda. Vásárolhat ott a felső tízezer is, ha az emberek többségének a prolik szupermarketje jelző jut eszébe.

2012. aug. 29. 20:07
 20/23 anonim ***** válasza:

Tökmindegy, miről írsz. Az a lényeg, hogy magad állítsd fel az egész témát, és legyél meggyőződve arról, hogy helyes a logikád; ne megerősítést várj.

Amúgy ja, mindenféle ember jár a multikba, mert azért ott sem minden tré minőségű (lásd egy bizonyos szalámit, aminek lassan négyezer Ft felett van kilója).

2012. aug. 29. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!