A franciáknak miért van dupla keresztnevük? (kötőjellel összekötve). Hogy szólítsam így meg?
Figyelt kérdés
Pl Jean-François..2012. aug. 23. 19:12
1/10 anonim válasza:
A franciáknak nincs dupla keresztnevük! Csak keveseknek van kettős nevük.Jean Gabin, Pierre Richard, Nicholas Sarközy. Zsan Franszoá-nak kell szólítani.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, azt tudom, hogy kell kiejteni, csak azt nem, hogy melyik nevét használjam. Szeretnék levelet írni egy ilyen nevűnek, és nem tudom, nem túl bizalmaskodó-e, ha csak a François-t írom be. Túl hivatalos sem akarok lenni.
2012. aug. 23. 19:33
3/10 A kérdező kommentje:
Amúgy mitől függ, hogy kap-e valaki dupla nevet? Csak a szülők ízlésétől? Vagy az egyik az apa neve?
2012. aug. 23. 19:35
4/10 anonim válasza:
Teljesen a szülők egyéni döntése hogy így anyakönyvezik.Az apa neve is lehet az egyik ha fiú.Mindkét nevét kell mondani mert neki kettős neve van és nem egy.
5/10 anonim válasza:
A magyarban is kell a kötőjeles névből mindkettőt mondani azért van összekötve a kettő.
6/10 anonim válasza:
Ezeket nem szokták szétszedni, együtt használják őket.
A magyarban a kettős keresztneveket egybe írják, de nálunk elég ritka, kivéve talán az Annamáriát.
7/10 anonim válasza:
Igen, teljesen egyéni döntés, ezek a nevek ez eseteben összetartoznak. Szóval, ha neki akarsz írni, akkor úgy, hogy: Cher Jean-François, ....
Nem lehet szétválasztani. :)
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de nem lehet, h a személy maga elhagyja az egyiket? Csak mert úgy láttam, hogy az, akinek írok, az az elsőt mindig csak rövidítve írja, vagy sehogy, és többnyire csak a másodikat használja. Akkor nem lehetne, h én is csak a másodikat írjam be?
2012. aug. 24. 14:53
9/10 anonim válasza:
Hát ha ő írta, akkor írhatod úgy. :) Bár én a biztonság kedvéért, azért rövidítve odaraknám azt a J-t (Cher J.-Francois,...) nehogy h*lyének nézzen vagy valami.:D De nem tudom, ahogy gondolod. :)
10/10 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm!
2012. aug. 25. 09:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!