Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Feminista vagyok vagy sem?

Feminista vagyok vagy sem?

Figyelt kérdés

Elnézést a furának tűnő kérdésért, de olyan sok szélsőséges eszmét és sztereotípiát hallottam már, hogy nem tudom eldönteni igazán.

A lényeg, hogy én mindenképpen szeretnék dolgozni, orvos szeretnék lenni (külföldön, nem itthon). Karriert is szeretnék, amiben törekedni fogok minél felfelé, részt venni kutatásokban, túlórát vállalni, ilyenek. Miért? Mert ezt szeretném, ez egy tuti fix dolog, és nem kell attól félnem, hogy a férjem elválik tőlem és mehetek vissza anyucihoz lakni.

Szerintem szeretnék anya lenni, de ha nem jön össze, nem fogok sírni, mikor hazamegyek 50 évesen az üres csendes lakásba. Persze, nagyon jó, ha van "értelme az életünknek", de egy férj nem elég? Ó, mind1. Nem akarok az a fajta szülő lenni, akit megutál a gyereke, mert nem tudott elmenni a baseball-meccsére, vagy nem volt ideje a balettbemutatójára, ami a gyerek életében nagyon fontos mozzanat...nem akarom őt letudni majd egy kis játékkal, mert nekem dolgoznom kell, és a munka az első. Miért is? Mert ilyen világban élünk. Attól, hogy az orvosi szakma elismert és kellő, ott is megvan a hierarchia, fontossági sorrend; és ha ki kell rúgni valakit, az legyen az anya :/

Nem vagyok férfigyűlölő, sőt! Én mindig is utáltam azokat a pasikat, akik nyámnyilák és anyámasszony katonáják! Neeeee!!! Szeretem a magabiztos, értelmes, okos férfiakat, aki megért engem és lelki támasz; vagy a másik típus a tipikusan szellemes és vicces, aki mellett ki tudok kapcsolódni :) Ha lenne is gyerekem, nem viselném el, ha ő menne el GYES-re, de én sem, inkább bébisittert fogadnék vagy bölcsibe vinném a babát (nem akarok otthon maradni vele).

Szerintem amúgy felsőbb rendűek a férfiak, de ez nem is rossz. Annyi, hogy én biztos nem leszek szolga a saját házamban. S felsőbbrendűséget úgy értem, hogy ők védenem minket, egy férfiban jobban megbíznék, és átlagban okosabbak. Én csak érvényesülni szeretnék, mert nő létemre okosabb vagyok, mint egy átlagos férfi, van tehetségem, szorgalmam és kitartásom, és a társadalom több hasznot húz egy olyan személyből, aki nem az anyasággal foglalkozik elsőként.

Úgy ennyi.

2012. aug. 23. 19:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, meg se fordult a fejemben, hogy a bulizás azt jelentené, hogy bömbölő zenével, részegen fogdossák egymást vadidegenek... ha te csak így tudod elképzelni a bulizást, akkor - de mindegy is. Lényeg, hogy nem kell egész életedre tervezned meg szabályokat alkotnod ilyen fiatalon. Inkább a saját életkorodban próbálj meg minél jobban boldogulni, aztán 30 évesen majd meglátod, mit fogsz akarni akkor - mert egyáltalán nem biztos, hogy azt fogod akarni, amit most elképzelsz.
2012. aug. 23. 22:38
 12/14 anonim válasza:
21%

Kedves kérdező, nem vagy feminista, mivel a férfiakat felsőbbrendűnek tartod. Csak karrierista vagy, szerintem ezzel nincs semmi baj. Én feminista is vagyok, és szintén karrierista, viszont én szeretnék gyermeket(örökbefogadás), de férjet nem. Én ügyvéd szeretnék lenni. Nekem is mindenki papol a szerelemről, de egyetértek veled, csupán kémia, majd elmúlik.

Sok sikert orvosi karrieredhez!

15/L

2012. aug. 24. 01:14
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Én is sok sikert kívűnok mindenki tervéhez :)
2012. aug. 24. 07:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy feminista, mert a férfiakat felsőbbrendűnek tartod. A feministák -a tévhitekkel ellentétben- egyenlőknek látják a nemeket, és ezért akarnak egyenlő bánásmódot is.

Nagyon tetszett amiket írtál, hogy szeretnél karriert, szeretnél dolgozni, önállóan megélni, egyszerűen a magad ura lenni, egészen addig, amíg nem olvastam a sort, hogy a "férfiakat felsőbbrendűnek tartom".

Ezzel a kijelentéssel, sztornóztad a korábbi 10-et, mert ilyen gondolkodással soha nem leszel egyenrangú partner senkinél. Eleve alárendeled magad másoknak, mert van hím nemi szervük. Okosabbnak gondolsz valakit, mert szakálla nőtt. Számomra ezek a gondolatok csalódást jelentettek, amikor olvastam, mert a leírásod alapján elég értelmesnek tűntél.

Ezzel együtt a mai világban, ha benyalsz a férfiaknak előbbre juthatsz. Azt megfigyelted, hogy a válaszolók azon ütköztek meg, hogy karriert akarsz magadnak (nő létedre!!!), nem azon, hogy okosabbnak tartod a ffiakat? Mert a válaszolók is hímsoviniszták, ahogy te.

Ha egy nő karriert akar magának, akkor karrierista, ha egy férfi karriert akar magának, akkor ambiciózus. Sajnos a férfiakfelsőbbrendűségének hazugságát a lányokba is belenevelik, ezért sok nő maga is hímsoviniszta. Sőt, van, hogy sokkal inkább, mint egy férfi! Szóval a válaszom: nem hogy nem vagy feminista, de egyenesen hímsoviniszta vagy. Azért, ha az egészségügybe bekerülsz, remélem meglátod mennyi szakértő nő is létezik. És nem a kuki teszi az embert.

2012. aug. 24. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!