Dominancia kitud halni ay emberből?
Figyelt kérdés
Ki tud halni az emberiségből a dominancia, tehát mindenki egyforma legyen vagy mindig lesz csoporton belül egy személy aki dominánsabb marad a többi embernél?2012. aug. 22. 19:35
1/4 anonim válasza:
A dominanciát legfeljebb törvényekkel lehet elnyomni, biológiailag bele van kódolva az emberbe az arra való törekvés. Így fejlődött eddig a civilizáció is.
2/4 A kérdező kommentje:
Szóval kihalni nem fog tudni. És ez is megmarad mindig, hogy a domináns személyek vonzóbak a nem dominánsokal szemben?
2012. aug. 22. 20:01
3/4 anonim válasza:
Szerintem igen, evolúciós jelenség lehet. Ez a versenyszellem az, ami előre hajt egy civilizációt, ha ez kihalna az emberből, halálra lenne ítélve.
4/4 anonim válasza:
Mindenki egyforma valószínűleg sosem lesz és szerintem elég egyhangú lenne a világ. Ám ezzel a dominanciával az a bajom, hogy ezzel az emberi társadalom jobban hajaz egy állati falkára, mint ahogy az az intelligens embertől elvárható lenne. Már rég ott kellene tartanunk, hogy jobban együttműködjünk és segítsük egymást. Ehelyett meg az megy, hogy "csak azért is megmutatom, hogy én vagyok a domináns, még ha meg is döglenek mások." Ezt arra értem, hogy pl. nagyon sok vagyonos ember költ drága ruhákra, házakra, autókra, hogy ezzel kifejezze úgymond a dominanciáját. Az, hogy ennek ára mások éhezése, sokakat közülük nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!