Mindenkinek ilyen alacsony pontszám jött ki a tesztben? (link)
118, de fáradt is voltam, meg nem is figyeltem rá.
Szeretnék rávilágítani a tényre, hogy ez nem egy rendes, hiteles IQ teszt, nem is értettem a mensat, amikor kihányta az oldalára. A tvben zajlott "ország tesztje" Vágó úral sem volt autentikus IQ teszt, akkor sem értettem a mensat, hogy hogy a fenébe tudott hozzá asszisztálni.
A hiteles IQ teszteknek nem szabad a lexikális tudásodat vizsgálnia. Tehát nem kérdezheti meg, hogy melyik a kakukktojás, az orbán, a gyurcsány, vagy az ördög nóra. Egyrészt, nem egyértelmű a válasz, mivel több módon lehet csoportosítani. Elsőre a legtöbb embernek a politika jutna eszébe, mások meg a nemek, vagy lyukas fogak, lúdtalpak vagy nagyon egyszerűen a megdugnám-e elven csoportosítanának. Vagy mi van akkor, ha jön egy külföldi, aki a magyar közéletben nem jártas, és még sorolhatni lehetne az ellenérveket. Na de a teszt eleje ilyen volt. Hülye, archaikus szavak és közmondások, meg már nem is tudom mik, hetekkel ezelőtt töltöttem ki.
Ezt egy hitelesebb, jobb IQ-tesztnek gondolom:
Itt 134-136 pontot értem el pár éve, pedig akkor sem voltam csúcsformában.
Ami mellett még nem tudok elmenni, az az, hogy több fajta elterjedt pontozás létezik az IQ teszteknél, meg millió féle IQ teszt, az sem mindegy még, hogy milyen fizikai és szellemi állapotban tetted le, tehát az egész egy kicsit olyan.. képlékeny, vagy nem is tudom.
Nem tartom sokkal reprezentatívnak az IQ score-t a testtömegindexeknél, amik nevetségesek és óriási hibakilengésük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!