Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meddig mennél el a munkában/eg...

Meddig mennél el a munkában/együttműködésben, ha ideológiailag nem értesz egyet?

Figyelt kérdés
Pl. (csak egy ötlet) mennél-e tolmácsolni egy olyan rendezvényen, amivel nem értesz egyet, vagy elvégeznél-e munkát olyannak, akiről tudod, hogy politikailag, világnézetileg távol, esetleg nagyon távol álltok egymástól?
2009. júl. 24. 11:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Én akármeddig elmegyek. Az emberi kapcsolatokban az emberi minőség meg a kölcsönös elfogadás és tisztelet motivál, az üzletben meg a pénz. Egyiknek sincs túl sok köze az ideológiákhoz. Bővebben: Ha szeretek valakit, nem azért szeretem, mert ő éppen most azt a pártot választja, amelyiket én, és ha másképp is látja, ezt teljesen elfogadom tőle. Néha azért egy kis sörözés mellett cikizgethetjük egymást, de csak játékosan. Az üzletben meg a pénznek nincs szaga, kicsit se érdekel, hogy akinek dolgozok, mit gondol úgy általában a világról; azt nézem, hogy fog-e fizetni rendesen, érdemes-e nekem vele együttműködni.
2009. júl. 24. 13:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy darabig. Könyvtárban dolgozok, naponta kezembe akadnak olyan könyvek, amik nem egyeznek meg az életfelfogásommal. Nem tehetem meg, hogy kidobom őket és nem is fogok ideológiai vitát nyitni az olvasóval, hogy nem kellene ilyent olvasnia. Úgy vélem, ehez se jogom, se különösebb közöm sincs. Viszont ha tartunk egy rendezvényt, bemutatót, kiállítást, ami ellenkezik az én ideológiámmal, akkor annak a megszervezésében, lebonyolításában nem veszek részt. Ez már igenis az én döntésem és felelősségem.
2009. júl. 24. 17:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Akármeddig. Az elvégzendő feladat a lényeg. Ha azt kérik, hogy tolmácsoljak, akkor tolmácsolok mert azt kérték, nem pedig azt hogy politizáljak vagy kezdjek el okoskodni. Attól még nem feltétlenül lesz az én véleményem az, amit tolmácsolok. De ezt a normálisabb emberek tudják általában.
2009. júl. 24. 21:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez munka, mindaddig, amíg tiszta, és nem ártok vele másoknak.
2009. júl. 24. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!